Tino Sanandaji: Idag manifesterar tusentals fransmän mot avrättning av en lärare av en terrorist.

De flesta av er vet redan bakgrunden, men det är värt att upprepa.

2015 mördade islamister i Frankrike 12 personer som hämnd på att på att den tidningen Charlie Hebdo visade satirbilder på profeten. Liksom Lars Vilks skändar bilderna inte Muhammed. De gör bara en oskyldig poäng att väst inte accepterar medeltida vidskepelser om avbildning och dödsstraff, trots allt lyder väst inte under Sharia. 

Samuel Paty var en 47-årig historielärare i en fransk förort som älskade sitt jobb. Han visade bilderna för sina mellanstadieelever som del av sin lektion om yttrandefrihet, och var hänsynsfullt nog att be muslimska elever lämna klassen om de blev förnärmade. Föräldrar började likväl sprida hat mixad med lögner om att han visat porrbilder, något skolan försökte lösa genom ”dialog”.

Historieläraren blev med rätta rädd för sitt liv, några dagar senare väntar en 18-åring flykting på honom på väg hem från skolan, ber elever på identifiera honom, släpar honom på gatan och hugger av halsen medan han ropar ”Allahu akbar”.

Frankrike är ett land där en del fortfarande är bredda att slåss för sekulär liberalism, medan Sverige fortsätter med feg och oärlig narrativ där man skuldbelägger offret eller stoppar huvudet i sanden. Detta trots att sett tiotals terrordåd av islamister i försök att flytta fram sina positioner och tysta kritiker, med betydande stor framgång. Skulle ni våga visa dessa bilder om ni var lärare i en fransk förortskola? SVT påstår sken av att läraren “provocerade fram” sin halshuggning, medan statsministern såklart är tyst, i kontrast mot Frankrikes president.  

Skenliberala Centerpartiet har samtidigt en lokalpolitiker som relativiserar dådet och påstår att bilder på profeten är en “smutsig brott”. Detta är en ignorant farlig lögn som florerar bland ointegrerade invandrare, och som bidrar till den här typen av våld. 

Även i Frankrike skedde mordet först efter att ilskna föräldrar ljög om vad läraren gjorde och polisanmälde honom, då många invandrare tror att blasmefi mot Muhamed är olagligt i väst, en åsikt som våra politiker gärna legitimerar. Så länge man ger en ärlig kontext om varför bilden respektfullt visades i en historielektion är det svårt att piska upp drev som leder till mord, det krävs ofta överdrifter innan någon galen ung man vässar kniven och bestämmer sig att bli martyr. 

Om till och med välintegrerade invandrare från Mellanöstern som Hamid Zakar och lokalpolitikern i C som anses vara “goda förebilder” i så många fall tycker såhär privat, vad säger det om konsekvensen av Annie Lööfs vision om 30 miljoner invandrare?  

Att vi liberaler från Iran ofta har en mindre romantisk syn på migration beror på att vi har en mer realistisk bild av vad invandrare från Mellanöstern mellan skål och väg om yttrandefrihet, sekularism homosexuella och judar, utan illusioner att man magiskt överger dessa tusenåriga åsikter och blir Voltaire bara man åker tunnelbana.

Tino Sanandaji på facebook


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “Tino Sanandaji: Idag manifesterar tusentals fransmän mot avrättning av en lärare av en terrorist.

 1. Carl den 12

  Problematiken är att muslimer inte bär sin tro i sitt hjärta, för det finns inget hjärta i islam💔
  Islam sprider allt annat än kärlek omkring sig, hat mot kvinnor, homosexuella och judar mm är ingenting som någon Gud accepterar, utan tvärtom❗❗❗

  Calle Von Kristen, tål att man skämtar och skojar hur mycket man nu önskar med den kristna tron👍
  För jag är helt övertygad om att Gud har humor, annars hade han inte skapat människor som kan skratta🙏
  PS Är helt övertygad om att han fick sig ett gott skratt när jag döptes som liten palt, ville känna på vattnet innan jag fick mitt namn, kanske tom mina förfäder som är begravda utanför log💒
  För mig så är Jesus som person och förebild, den enda jag följer och han har varit med mig sedan barnsben♥
  Ni kallar mig som vit kvinna med ljust hår för otrogen, när ni borde rannsaka eran egen moral och sunda förnuft, istället för att använda eran sk Gud för att sprida erat hat över världen🤔
  Det här är inte religionsfrihet, det här är religionsförtyck som ni sprider och Gud ser er, var så säker🙏

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *