Coronasmittan ökar kraftigt i Skåne

| 19 oktober, 2020

För bara någon vecka sen att Tegnell att han inte trodde att Sverige skulle drabbas av en andra våg av covid 19.
Men hur ser det nu ut med spridningen?
Först kommer det larm från Stockholm och Uppsala om att de fått en kraftig ökning av fall, och då speciellt bland yngre medborgare, sådana som är mellan 20-29 år. Och nu larmar smittskyddsläkare Eva Melander i Skåne om att antalet fall av covid-19 ökar rejält i hela Skåne. Antalet positiva fall har ökat från i genomsnitt 55 till 89 fall per dag den senaste veckan.
Så är inte detta början på den där andra vågen som som Tegnell så bestämt sa att Sverige skulle förskonas för?

Och precis som i Stockholm och Uppsala så sker nu den största ökningen av covid-fall bland den yngre åldersgruppen som just nu står för 25 procent av andelen positiva fall i Skåne. Detta medan antalet smittade över 70 år bara ökat från 30 till 38 fall per vecka. Enligt smittskyddsläkaren Eva Melander så är det en mycket oroväckande utveckling, och det arbetas nu intensivt med att analysera statistik och data kring detta. Men hon vill inte tala om detta är den andra eller inte, det enda som hon säger är att det är viktigt att alla fortsätter att följa rekommendationerna om att hålla avstånd, tvätta händerna ofta och avstå från att träffa andra när man har symtom. Likaså att tänka på att hålla avstånd om man behöver åka med kollektivtrafiken.

Men där är ingen av dessa så kallade experter som vågar säga att de ser en början på en andra våg, man frågar sig varför?
För Tegnell har inte tvekat om att tala om att andra länder i Europa nu är inne i en andra våg av covid 19, och han har inte heller tvekat i att tala om för dem att det är för att de gjorde fel i våras när de stängde ner länderna och att det var fel av dem.
Men om nu detta som vi ser runt om i Sverige är den andra vågen av smitta så har då Sverige gjort rätt Tegnell?
Eller är det så att du precis som från början av smittan i våras inte vet vad du talar om?

För det visste du inte när du vid flera tillfällen sa att covid 19 inte kommer till Europa. Eller när den kommit hit till Europa påstod att den inte kommer till Sverige och att resande som varit i smittade områden inte behövde sätta sig i karantän efter de kommit hem till landet igen utan att de kunde gå tillbaka till sina arbeten med en gång.
Var det så genomtänkt kan man fråga sig, och är nu detta uttalande om att det inte kommer en andra våg av covid 19 lika illa genomtänkt?
Jag bara frågar detta för att i mina öron så är det inte annat än ett önsketänkande från din sida Tegnell.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/rejal-okning-av-smittade-i-skane

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.