Eva-Britt Sjöberg (KD): Är det alltid obarmhärtigt att säga nej till asylsökande?

| 19 oktober, 2020

MALMÖ 2015-11-19
Polis övervakar kön av ankommande flyktingar i snålblåsten vid Hyllie station i Malmö på torsdagseftermiddagen. Alla som saknar id-handlingar får sedan Sverige införde inre gränskontroller kliva av tågen som anländer från Danmark vid station Hyllie. De som söker asyl bussas vidare till Migrationsverket, övriga får åka tåg tillbaka till Danmark. Regeringen har förlängt den tillfälliga gränskontrollen i Sverige med tre veckor, till den 11 december. Samtidigt slår Migrationsverket larm om att alla registrerade asylsökande inte längre kan erbjudas boende.
Foto: Johan Nilsson / TT / Kod 50090

“Barmhärtighet kan också bestå i att vi i Sverige tar emot det antal personer som vi anser att vi med en ambitiös ambition kan integrera i vårt samhälle, skriver Eva-Britt Sjöberg (KD).

För alla som söker asyl i Sverige, oberoende av anledning, och som sedan får avslag är det en fullständig katastrof. Drömmar har gått i kras, man har i många fall tagit stora risker, betalat mycket pengar och har inget att komma tillbaka till. Utifrån det perspektivet är det obarmhärtigt att över huvud taget säga nej till någon som vill komma till Sverige. Med det perspektivet vore det också obarmhärtigt att inte hämta hit personer som lever i en hopplös situation och som vill komma hit och som inte har möjlighet att ta sig hit själva. Fri invandring med uppsökande verksamhet vore det mest humana vi skulle kunna göra. Eller?”

Av

Läs vidare i Dagen


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.