Varför kallar SVT en halshuggning för knivmord? 

| 19 oktober, 2020

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva, känner just nu  bara ilska. Det ska erkännas att jag inte har ett särskilt högt förtroende för Public Service (PS). Det i sig är tråkigt, eftersom PS ändå ska vara den där viktiga nyhetskällan vi ska kunna lita på. 

Mitt låga förtroende har vuxit fram över tid. Allt oftare har SVT påkommits med att vinkla och relativisera stora händelser kopplade till islamism och terrorism. Det finns en tydlig politisk slagsida som hindrar kanalen från att stå stadigt med bägge fötterna i verkligheten. Det förklarar kanske varför man väljer att beskriva en halshuggning som ett knivmord. 

Beskriver man ett islamistiskt dåd (halshuggning) som ett knivmord, knivdåd eller knivskärning, har man som nyhetskälla ett problem. Det är en sådan makaber och brutal händelse att den på intet sätt kan beskrivas som ett knivmord, knivdåd eller knivskärning. 

Ibland måste man beskriva verkligheten som den är. När det handlar om terrorism och islamistiska dåd är det särskilt viktigt. Det är på tiden att alla får klart för sig hur vidriga dessa dåd är och hur vidriga dessa islamister är.


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 • 7
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “Varför kallar SVT en halshuggning för knivmord? 

 1. Carl den 12

  SVT = S”VPK”T?

  Calle tycker sig se, att ju mer dom gör bort sig, så kommer desto mer slumrande gott folk att vakna inför vad som sker i kulisserna på SVT??
  Det är ju typiskt V att förminska och minimera hot, våld och mord, vilket man kan förvänta sig med deras historik?
  Det är bara att stå och se på när dom gräver sin egen grav, inte ett enda spadtag behöver man göra, utan bara iaktta hur deras motsägelsefullhet, får dom att sänka sig själva allt djupare?

  Karma, kallas det?

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.