Flera bilar i brand vid Teslas försäljningsställe i Malmö, polisen misstänker att branden är anlagd.

| 20 oktober, 2020

Strax efter klockan ett natten mot tisdagen larmades räddningstjänsten och polisen ut till Boplatsgatan i Fosie i Malmö. Det var då flera bilar som stod i brand vid Teslas försäljningsställe där och det spreds en kraftig rök från platsen. Till en början efter att räddningstjänsten kommit till platsen fanns stor risk för att branden skulle sprida sig både till fler bilar och till försäljningslokalen, men räddningsverket konserterade sig på bilarna närmast försäljningslokalen och kunde släcka dem innan de fortsatte till att släcka övriga bilar.

Enligt uppgift ska sju eller åtta bilar blivit totalt utbrända och räddningstjänsten fick gå försiktigt fram vid branden då det var elbilar som brann och både giftig rök som elektricitet utgjorde en fara för brandmännen. Räddningstjänsten utfärdade också ett VMA under natten på grund av just den giftiga röken. Varningen kunde dock tas bort efter ett tag då röken inte utsågs vara någon fara för allmänheten. Bilbränderna var släckta vid tre-tiden på tisdagsmorgonen och då övertog polisen ärendet.

Enligt dem så misstänker de att bränderna var anlagda. Polisen har med detta i åtanke startat en förundersökning om grov skadegörelse genom brand. Enligt vakthavande befäl vid polisen Conny Strömberg så är denna rubricering den mest logiska då bilarna stod så att de inte kunnat brinna av sig själv. Inte när det brunnit bilar på en yta av 300-400 kvadratmeter. Ingen person ska ha skadats vid branden.

https://svt.se/nyheter/lokalt/skane/flera-bilar-brinner-vid-tesa-i-malmo
https://www.expressen.se/kvallsposten/flera-bilar-i-brand-i-malmo/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.