Islamisk separatism och tystnaden 

Magnus Ranstorp undra:  om nu islamisk separatism är en av våra största och viktigaste frågor, varför är offentliga och politiska debatten nästan obefintlig? 

Lika enkelt som det är att svara på den frågan, lika sorgligt är det. Allt handlar om rödgröna politiker, men kanske främst om Socialdemokraterna och Miljöpartiet och deras rädsla för att utmålas som islamofober och därmed förlora sina nya väljare. Och alternativ finns idag i det muslmiska partiet Nyans. 

En gång var sossarna Sveriges mest framgångsrika parti. Som längst satt de oavbrutet vid makten i 44 år. Det är en väldigt lång tid. Då bestod väljarna av hårt arbetande människor, idag består majoriteten av deras väljare av människor som inte arbetar. Och då i synnerhet invandrargrupper. 

Ett parti som gjort sig så beroende av människor som invandrat, som oftast lever i parallella samhällen, som är socialt och ekonomiskt utsatta, vill såklart driva en politik som passar just dessa väljare, och självklart undvika frågor som inte passar dem. Hit hör exempelvis islamism, könssegregering och religiösa krav om hur flickor/kvinnor ska klä sig. 

Så länge sossarna klarar av att dansa på den slaka lina de spänt upp, komma med uttalanden om att de fördömer islamistiska dåd men samtidigt helt undvika att bli en kraft i att sätta in verkningsfulla åtgärder mot de individer och föreningar som vi vet är radikala, stannar deras nya väljare. Inte alla förstås men tillräckligt många. 

Det är i sig logiskt att sossarna månar om sina nya väljare. Nästan hela Sveriges befolkningsökning sker bland människor med utländsk härkomst. Och med den senaste överenskommelsen mellan S och MP kommer invandringen att fortsätta öka. 

Det är väldigt oroande. Vi har under några år nu fått otaliga rapporter och uttalanden från experter om hur islamistiska organisationer flyttar fram sina positioner genom att få igenom olika särkrav. Om hur de får mer pengar av staten trots vetskapen om deras extremism. Likadant inom politiken. Extrema individer som gjort politisk karriär bland annat hos sossarna och MP. 

Hur kan det ens hända? En tänkbar förklaring finner vi hos partiernas nya väljare. I sin iver att värna sina nya väljare ser inte sossarna eller MP klart. De har tappat omdömet. Det är därför de ogärna pratar om islamistisk separatism eller om klaner.

När vice rikspolischefen Mats Löfving sa att det finns minst 40 kriminella klaner i Sverige blev det ett fasligt liv. Han menade att just begreppet klan var viktigt att lyfta fram för att ge en korrekt bild av vad det faktiskt handlar om. Det uppskattades inte av rödgröna eller av media som springer deras ärenden som hellre ville att vi skulle prata om kriminella familjenätverk. Det låter snällare, men framför allt så lagom svenskt. 

Det är förstås helt missvisande att prata om kriminella familjenätverk men har man som S och MP spänt upp en slak lina så kan man inte inget annat göra. Även fast de vet riskerna med det. För de att det handlar om klaner, hederskulturen, kvinnan och kvinnans plats, extremism,  islamism och framför allt om att dessa klaner inte vill ha med det svenska samhället att göra och att de till vilket pris som helst kommer stå upp för klanens heder.

Hur kommer vi runt det här problemet? För i sak är det ju de rödgröna som är det stora problemet. Ja det blir upp till de borgerliga att lösa. De måste hitta vägar till rödgrönas nya väljare och skapa en politik som attraherar dem men som samtidigt ställer krav och värnar Sverige.


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “Islamisk separatism och tystnaden 

 1. ulf

  Helt tyst från Löfven,Lööf,Löfvin,Sjöstedt och Sabuni.Även Kristersson och Ebba B……Endasrt Sd har regerat .
  Skall vi tolka det som tyst support till halshuggningar ??? Något vi skall vänja oss vid ?? Acceptera ???Säg det rakt ut då politikerynkryggar och svenskhatare 🙄🙄 Fy f n.🤢🤢🤮🤮 Mångkulturen och regeringen har raserat Sverige .Förstört landet och svikit sin egen befolkning till förmån för islamister.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.