Antisemitisk PLO-topp vårdas för corona… på israeliskt sjukhus

”Vi (Israel) är inte som våra fiender – vi kommer alltid sträcka ut en hand för fred”, skriver debattören Hananya Naftali och önskar Saeb Erekat ett snabbt tillfrisknande.

“Saeb Erekat, chefsförhandlare för palestiniernas paraplyorganisation PLO, har förts från Jeriko på Västbanken till ett israeliskt sjukhus för behandling av covid-19.

Han har tidigare beskyllt Israel för att ”legalisera apartheid”.

Den 65-årige Saeb Erekat, som testades positivt för coronaviruset häromdagen, uppgavs i början ha haft lindriga symptom, skriver Times of Israel. Men i söndags fördes han i ambulans från sitt hem i Jeriko till Hadassahsjukhuset i västra Jerusalem, sedan hans tillstånd försämrats.

Saeb Erekat har varit PLO:s chefsförhandlare sedan 1995, och är enligt PLO-partiet Fatah i riskgrupp till följd av en lungtransplantation för tre år sedan. På sjukhuset har han till en början fått höga doser av syrgas, rapporterar Times of Israel.

Att familjen ville att Saeb Erekat skulle få vård i Israel och inte i Amman i Jordanien anses vara ett tecken på att hans tillstånd är dåligt, skriver tidningen.”

Världen Idag


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  • 2
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.