PANDEMILAGEN: Löfven och Hallengren trodde på Carlsons, Tegnells och Gieseckes ovetenskapliga dravel om snar flockimmunitet – först nu insett pandemins konsekvenser INTE är över på länge!

| 21 oktober, 2020

Influenza epidemic in United States. St. Louis, Missouri, Red Cross Motor Corps on duty, October 1918. (National Archives)

Statsminister Löfven och socialminister Hallengren trodde på ovetenskapligt dravel insinuerat av generaldirektör Carlson, statsepidemiolog Tegnell och föredetta statsepidemiolog Giesecke på FHM.

Tron på tomtar och troll övergavs av de flesta för länge sedan, men den har tydligen dröjt kvar i regeringskansliet.

 

Regeringen har först nu insett att flockimmunitet INTE kan uppnås UTAN enormt mänskligt lidande och död samt det krävs vaccin. Dessutom, först nu insett att pandemins konsekvenser INTE är över på länge. De trodde i sin enfald att att pandemin skulle bli kortvarig i Sverige och INGA behov av varken skärpta pandemilagar eller strikta åtgärder skulle krävas.

Sverige strategi sägs ju vara RÄTT trots vetenskapligt stöd saknas och vars siffror dessutom pekar FEL jämfört med Danmark, Finland och Norge.

Snacka om INKOMPETENS och OKUNNIGHET.

Kanske INTE förvånande beaktande av Löfvens bakgrund som fackpamp och Hallengren med lärarexamen i bagaget.

FEL personer på FEL plats.

 

Yrvaket kommer nu ett utspel från Hallengren (och Löfven osynlig som vanligt, men som kanske INTE vaknat ännu)  om att införa en s k tillfällig pandemilag i syfte att: “…ge politikerna utökade befogenheter att bland annat begränsa antalet passagerare i kollektivtrafiken och att reglera öppettider och antal besökare för butiker…”. Hallengren säger slutligen: “…Vi hoppas att det blir till sommaren…”.

HÖR OCH HÄPNA – efter 8 månader kommer ett utspel om en tillfällig pandemilag som kanske är på plats om 8 månader. 

Tänk om Löfven och Hallengren lyssnat på WHO och internationell expertis istället för Carlson, Tegnell och Giesecke, så hade denna lag kunnat vara på plats nu!

 

Som sagt, det håller inte i längden att tro på tomtar och troll. Dessutom, det håller inte i längden att vara inkompetent och okunnig.

Det krävs RÄTT personer på RÄTT plats.

Göran Svensson, forskare i internationell management – skriver som privatperson om aktuella samhällsfrågor  

nordavia


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 • 2
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “PANDEMILAGEN: Löfven och Hallengren trodde på Carlsons, Tegnells och Gieseckes ovetenskapliga dravel om snar flockimmunitet – först nu insett pandemins konsekvenser INTE är över på länge!

 1. Lars J

  Vem ska kontrollera antalet resenärer i kollektivtrafiken? Det lär väl bli föraren i bussen/spårvagnen som ska ta fighten med dem som ska till jobbet eller hem och hämta barnen i förskolan. Och i tunnelbanan, hur ska antalen regleras där? Det behövs ju bara ett inställt tåg eller en ”olycka” i rusningstrafiken så är kaoset ett faktum. Enligt FHM är att ”jobba hemifrån” att ”hålla avståndet” och inte gå på ”afterwork” lösningen på smittspridningen. Övervägande delen av den arbetande befolkningen har ingen möjlighet att ”jobba hemifrån”, de är hänvisade till kollektivtrafiken och måste hålla tider i arbetet och t.ex. vid hämtning av barn etc. Dessa arbetets hjältars situation berörs väldigt sällan i rapporteringen om coronaviruset. Visa hur det ser ut i rusningstrafiken i tunnelbanan och kom sen inte och säg att munskydd inte har någon funktion, verkligheten kommer vi ju inte ifrån. WHO rekommenderar ju munskydd i kollektivtrafik. Men Sveriges sk, expertepidemiker håller inte med. Jag tycker detta är att spotta ”verklighetens folk” i ansiktet.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.