Rix FM förlöjligade Ebba Busch, Jesus och pingstvänner. Skulle samma sak få ske med muslimsk tro?

“Radiokanalen Rix FM har publicerat ett bildspel där tre av kanalens programledare driver med partiledaren Ebba Busch och hennes kristna tro. Bakgrunden är KD-ledarens kritiserade deltagande på en fest och medförandet av en bekant i en Säpo-bil.

I bildspelet, som publicerades på Rix FM:s Instagramkonto på måndagen, syns de tre programledarna Martina Thun, Markus Larsson och Sofia Dalén på den första bilden samtidigt som en av dem hörs säga: ”Att de inte dricker alkohol, men att man är hög ändå. Man är den här festliga pingstvännen … då tycker jag det blir ännu värre typ.”

Det som sägs verkar vara hämtat från ett radioinslag.

Därpå byts bilden av programledarna ut av en bild på en man som med slutna ögon sträcker händerna uppåt, till synes i bön, varpå en animerad kalashatt åker ner på hans huvud, och en av programledarna säger: ”Jesus är här! Vi behöver inga shots.”

Programledarna skrattar, vilket illustreras av gapskratts-smajlis, och därefter säger en av dem, fortfarande skrattande: ”Jag ser Ebba Busch festande i ett helt nytt sken.”

Ansiktsbilder på Ebba Busch följer därpå, och en av programledarna säger: ”Jesus är här hörrni! Wohooo!”.

”Hon dricker den helige Anden”, säger Markus Larsson.

Sedan visas ett bildcollage där Ebba Busch och hennes vän influencern Margaux Dietz sitter i en bil med vad som ska föreställa Jesus i förarsätet.

Programledarna säger: ”Det är Jesus som kör den här bilen, Margaux, hoppa in! Det är inte Säpo, Jesus sitter vid ratten, Margaux. Kom in! Halleluja”, följt av en svordom.

Världen idag har sökt programledaren Martina Thun för att höra varför de förlöjligar Ebba Busch tro och om de skulle kunna driva med muslimsk tro på samma sätt. Vi har dock inte fått någon kontakt.”


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 

 • 3
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “Rix FM förlöjligade Ebba Busch, Jesus och pingstvänner. Skulle samma sak få ske med muslimsk tro?

 1. Carl den 12

  Så typiskt klassiskt att göra sig “lustig” på bekostnad av en smart, framgångsrik vacker kvinna som dessutom kan både gå till kyrkan den ena dagen och festa den andra🙏
  Det kallas för att leva och året är 2020🤔

  Calle Von Kristen, kan hälsa att det även minsann dracks alkohol, på Jesus tid🍷
  Skål, på er RIX FM🍻

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.