Tino Sanandaji: Eftersom strategin är lösa brott med besvärjelser är mitt förslag att testa säga sim-salabin hokus-pokus

Borlänge brukade vara ett av S starkaste fästen, en kommun som entusiastisk tog emot flyktingar och vars rubriker eskalerande våld påminner alltmer om Malmö än fridfulla Dalarna. SVT: 

”Situationen beskrivs nu som akut, och kommunen har nu bjudit in polisen för att se vad man kan göra åt situationen. Under de senaste veckorna har stämningen i framförallt de västra delarna av Borlänge ökat. Enligt polisen har poliser attackerats, det har skjutits i västra Borlänge och personer har blivit knivskurna”

Idag fick Borlänge besökte av Statsministern som löste problemet genom att konstatera att gängbrott är “oacceptabelt,” ”Unga män ska inte välja kriminalitet – de ska gå i skolan”. Med detta krafttag får problemet betraktas som så gott som löst, förmodligen trodde gängkriminella att det var acceptabelt att skjuta och skära av fingrar på folk innan och insåg inte att de borde gå i skolan. 

Löfven misstag var att han tidigare aldrig förtydligat att brott är oacceptabelt i just Borlänge. Vi kan också notera att han på sistone fördubblat sina krafttag genom att säga oacceptabelt två gånger i rad:

2016 om 106 bilbränder i Malmö ”Det är fullständigt oacceptabelt”

2016 om angrepp mot polisen: ”Fullständigt oacceptabelt”

2016 ”fullständigt oacceptabelt att vi har ett sådant klimat att människor tar sig rätten att mörda”

2017 om brott ”Jag blir förbannad på riktigt”

2017 om gängmord ”Fullständigt oacceptabelt”

2017 om sexbrott: ”fullständigt bedrövligt och oacceptabelt”

2017 om brandattentat ”detta är fullständigt oacceptabelt”

2017 om Afrika: ”Att människor säljs som slavar är oacceptabelt”

2018 om bränderna i Göteborg: ”Jag blir förbannad – på riktigt!”

2019: “En 31-årig mamma sköts till döds – med sin bebis i famnen. Löfven efter skjutningen: ”Det är oacceptabelt”

2020: “12-årig flicka sköts i augusti till döds när hon promenerade med sin hund i Botkyrka. I Göteborg satte ett kriminellt nätverk upp vägspärrar”. Löfven: “Det är fullständigt oacceptabelt att sådana här smågangstrar och ligor begränsar vanliga människors frihet i deras bostadsområden, i stan och på gator och torg. Det är oacceptabelt”

Eftersom strategin är lösa brott med besvärjelser är mitt förslag att testa säga sim-salabin hokus-pokus för att trolla bort importerat brottslighet, och om det inte heller funkar finns alltid än mer flummiga metoder som vodoo och kriminologi från Stockholms Universitet att ta till som en sista åtgärd.

Tino Sanandaji på facebook


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 • 9
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “Tino Sanandaji: Eftersom strategin är lösa brott med besvärjelser är mitt förslag att testa säga sim-salabin hokus-pokus

 1. Lennart H

  Tror inte Löfven lägger två strån i kors för att bekämpa det som han säger är oacceptabelt. Efter hans uttalanden händer det ingenting. Kanske tror han på tomten.
  Detsamma gäller övriga viktiga samhällsfrågor som behöver lösas. Se bara på invandringen, som han påstår att man ströp åt sent hösten 2015. Efter det har antalet uppehållstånd fortsatt legat extremt högt jämfört åren före 2015 (över 100 000 per år). Löfven regeringen är oföretagsam, orkeslös och impotent när det gäller att bekämpa samhällsproblem.
  Det är pga regeringens inkompetens som Sverige håller på att gå sönder! Löfven borde inse sin oduglighet, avgå som statsminister och låta regeringspartierna S och Mp upplösas för att upphöra existera – för de har skämt ut sig så totalt för all framtid. Partikassorna kan skänkas till staten för att hjälpa till och täta hålen i välfärdens ekonomi.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.