PM Nilsson i Dagens Industri: Varför är Ann Linde så tyst om Israels framsteg?

| 22 oktober, 2020

Bahrains utrikesminister Khalid bin Ahmed Al Khalifa, Israels premiärminister Benjamin Netanyahu, USA:s president Donald Trump, och Förenade Arabemiratens utrikesminister Abdullah bin Zayed al-Nahyan signerar normaliseringsavtal I Washington den 15 september.Foto:Alex Brandon

“Utrikesminister Ann Linde är en flitig twittrare. Flera gånger varje dag kommenterar hon någonting i världen som är av vikt för Sverige.

Stora frågor som utvecklingen på Koreahalvön, i Belarus, Nagorno-Karabach, Kina, Turkiet och på Balkan ligger högt på agendan, men också mindre saker som den kuwaitiska emirens dödsfall, Jan Eliassons 80-årsdag och den palestinska presidenten Abbas avsikter att hålla val.

Den 15 september var hon lite mer svävande och förklarade att demokrati ger frihet att tänka, tala och att älska vem man vill. Det har hon helt rätt i.

Vad hon inte skrev den dagen och ingen dag därefter var att Israel ingick ett historiskt avtal om att helt och fullt normalisera relationerna med två Gulfstater, Bahrain och Förenade Arabemiraten. Det är ingen liten sak för Mellanöstern och borde vara en stor sak för Sverige som har ett långvarigt engagemang där. Men icke. I listan av uttalanden från utrikesministern på UD:s hemsida finns inte något om Israel i september.”

PM Nilsson

Läs vidare i Dagens Industri


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “PM Nilsson i Dagens Industri: Varför är Ann Linde så tyst om Israels framsteg?

 1. Lucretia Borgia

  Socialister har alltid varit antisemiter. Då som nu.
  Hennes företrädare var – som bekant – portad i Israel.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.