Polisen larmades ut till två misstänkt farliga föremål i Malmö under onsdagskvällen

| 22 oktober, 2020

Polisen larmades till Amiralsgatan i Malmö vid 21.10-tiden på onsdagskvällen då bilister rapporterade att där låg ett misstänkt föremål på gatan. När polisen anlände till platsen så spärrades Amiralsgatan av och de tillkallade Nationella bombskyddet för att de skulle undersöka föremålet. Under tiden bombskyddet var vid Amiralsgatan så kom nästa larm in om ett misstänkt föremål. Denna gången på Västra Kattarpsvägen, bara några hundra meter från platsen på Amiralsgatan. Enligt uppgift låg även detta föremålet ute på gatan.

Polisen sade strax efter det larmet att Nationella bombskyddet även får se på detta föremålet efter att de hade undersökt det första på Amiralsgatan. När bombskyddet undersökt och avfärdat det första larmet gav de sig vidare till det andra. Klockan tre på torsdagsmorgonen hade bombskyddet även undersökt det andra föremålet på Västra Kattarpsvägen och även avfärdat detta som något farligt så avblåste polisen ärendena och avspärrningarna togs bort. Polisen har upprättat en anmälan om olaga hot och blåljussabotage i båda ärendena.

Polisen har under den senaste tiden blivit utlarmade till samma område i Malmö på grund av misstänkt farliga föremål. Bara under förra veckan larmades polisen ut tre gånger på två dagar. Vid ett av dessa tillfällen så handlade det om ett explosivt ämne som förstördes av bombskyddet. Vid de andra tillfällena så visade det sig att föremålen var ofarliga. Men oavsett om de är farliga eller ofarliga så är polisen tvungna att tillkalla bombskyddet så de får undersöka föremålen vilket inte bara tar tid och resurser utan även blir en hög kostnad för polisen i slutändan.

https://svt.se/nyheter/lokalt/skane/misstankt-foremal-pa-gatan-i-malmo
https://www.expressen.se/kvallsposten/misstankt-farligt-foremal-i-malmo-vag-avsparrad/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.