Paulina Neuding Ingen har rätt att blunda för hur spridd antisemitismen är

| 24 oktober, 2020

“Antisemitismen grasserar i svenska förortsområden. Det är ett hat som ofta uttrycks kollektivt och som är så omedelbart aggressivt att det saknas motsvarighet i Sverige i modern tid. Nu talas det om att stoppa antisemitismen genom information. Men ingen har gjort sannolikt att sådana satsningar är tillräckligt effektiva.

Hamid Zafar, tills nyligen hyllad integrationsaktivist och barn- och utbildningschef i Mullsjö kommun, påstår att han inte längre tror på de antisemitiska idéer som han spred anonymt på nätet för några år sedan. Jag känner inte Zafar och jag vet inte vad som pågår i hans inre. Däremot håller jag hårt i tanken att människor är sammansatta, bestående av både ont och gott, och att förändring är möjlig.

Men att enskilda människor kan förändras, innebär inte att vi har rätt att vara naiva om antisemitism över stora populationer. Och samtidigt som hela det offentliga Sverige tar avstånd från Zafar, fortgår förnekelsen kring varför judehatet blivit ett akut problem i Sverige.”

Paulina Neuding

Läs i Dagens Samhälle


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.