Tino Sanandaji: Vem tror ni kommer att anses stå på rätt sida av historien, Emmanuel Macron eller Fredrik Reinfeldt?

| 25 oktober, 2020

Europa har vant sig vid att islamister tystar yttrandefrihet med våld och att länders ledare backar med tystnad, fjäsk eller politisk korrekta bullshit, t.ex. när politiker och media nyligen försäkrade att koranupploppen i Malmö minsann inte har med islam att göra. 

Nu väcks dock hopp att om att västerlandet fortfarande har viljan att försvara den liberala demokratin med Emmanuel Macron starka tal mot religiös extremism. Presidenten lovade att “försvara friheten” , kallade “Islam är i dag en religion i kris”, att vi måste våga nämna problemet vid dess namn, samt fördömde statsanställda som ger efter för press för könssegregering  och betonade republikansk patriotism.

Talet har översatts av min vän Mercedes Wahlbyz,  länk. Utdrag: ”Vad vi behöver angripa är islamistisk separatism…Det handlar om indoktrinering och genom den, förnekandet av våra principer, av jämställdhet mellan kvinnor och män, av mänsklig värdighet…det finns i denna radikala islamism, eftersom det är ämnets kärna – låt oss närma oss det och namnge det – en vilja som hävdas, som visas, en metodisk organisation för att strida mot Republikens lagar och skapa en parallell ordning, for att upprätta andra värderingar, utveckla en annan samhällsorganisation, separatistisk i början, men vars slutmål är att ta över kontrollen, och den – totalt” 

Macron medger även problemet är en följd av den politik Europeiska länder valt att föra: ”Vi har själv byggt vår egen separatism. Det är den i våra stadsdelar, det är gettoiseringen som vår republik – ursprungligen med de bästa avsikterna i världen – lät det ske” 

Den Franska Presidentens argument kan jämföras med Fredrik Reinfeldt, som år 2007 som svar på islamistiska länders krav att Sverige förbjöd muhamedteckningar bjöd till ett möte muslimska ambassadörer efteråt nöjd kallade “an excellent initiative taken in a spirit of appeasement”.  

Vem tror ni kommer att anses stå på rätt sida av historien, Emmanuel Macron står upp för yttrandefrihet och sekularism, eller Fredrik Reinfeldt som fjäskade för mörka krafter och blev polare med Erdogan?

Tino Sanandaji på facebook


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “Tino Sanandaji: Vem tror ni kommer att anses stå på rätt sida av historien, Emmanuel Macron eller Fredrik Reinfeldt?

 1. Carl den 12

  Sanningen & Rättvisan, kommer att segra till slut?
  Det går inte längre att hålla tillbaka människor.
  Det finns en gräns hur mycket och hur länge det går att skrämma gott folk och datum för den gränsen har gått ut för längesedan⌛
  När människor nästintill har förlorat allt dom har och deras tro och hopp om mänskligheten försvunnit.
  Då går den sista slutreserven igång, en sista kamp om att en människas sista inneboende övertygelse på det goda VÄGRAR ge upp?♥?

  Calle Von “Krossa & Förgöra”, maktens aptit för det destruktiva❗❗❗
  NU är det dags, att vi tar tillbaka våran Moder Svea?
  Glöm ALDRIG, att det är vi som arbetar, betalar skatt och gör rätt för oss oavsett nationalitet, som är Sverige??

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.