3133: Återkomsten

| 26 oktober, 2020

Andreas Malm

Åter är han igång och beredd att ta strid för klimatet. Andreas Malm drog många växlar på islamofobin när den var som mest populär i det tidiga 2010-talet. Hamas var framtiden. Nu är det nya tag med betydligt hårdare medel. Sabotage och terrorism (som dock inte skall rikta sig fysiskt mot människor) är vägen framåt enligt Malm. Givetvis ett hot mot demokratin men en sådan är ändå i vägen för en radikal klimatpolitik. (Barometern)

Att bryta mot lagar är inte orimligt. Lagar är inte konstanta och protester som resulterar i lagbrott kan påverka förändringar. Malms strategi verkar ändå betänklig. Är det ett sätt att vinna bredare gehör? Jag skulle tro att luftade bildäck och sönderslagna pipelines inte ger någon större opinionssvängning. Varken genom sympati eller skrämsel.


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Författare: Lars Vilks

konstkritiker och tidigare professor i konstteori vid Kunstakademiet i Bergen 1997 – 2003

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.