Jan Lindberg: TOMMA TUNNOR SKRAMLAR MEST

| 26 oktober, 2020

Tomma tunnor skramlar mest brukar man säga och det stämmer bra på svenska politiker i allmänhet och Ulf Kristersson och Stefan Löfven i synnerhet. 

Det är mycket prat, stora ord och spel för galleriet men när det kommer till skarpt läge faller det oftast platt till marken. 

I nöden prövas vännen är ett annat uttryck som kan nämnas med framförallt Kristersson. Hans ofta svekfulla och avståndstagande beteende mot sin livsviktiga och helt nödvändiga högerallianskollega Åkesson riskerar att slå tillbaka och med kraft fälla hans högtflygande ambitioner om att bli näste svensk statsminister. 

Mycket av ovan nämnda bottnar i att man inte vågar ta striden, stå rak i ryggen och öppet våga erkänna vad som är problemet med svensk och europeisk politik idag. Man hymlar, tar avstånd och kliver undan när det börjar brännas. Man förnekar, ljuger och undanhåller sanningen. 

Jag syftar naturligtvis på den stora lögnen om invandringen, den som man år ut och år in försvarat med näbbar och klor, den som skulle tillföra, utveckla och förnya vårt samhälle och få vår ekonomi att växa och blomstra. 

Denna lögnaktiga vision riskerar nu att omkullkasta hela vårt moderna samhälle och förändra det i grunden så till den milda grad att vi snart inte känner igen oss i vårt eget land längre. 

Det europeiska samarbetet skakar redan i sina grundvalar pga oenigheten om en okontrollerad migration och lilla Sveriges enträgna försök att framstå som en humanitär stormakt raseras sakta men säkert i takt med att kriminaliteten ökar och välfärden raseras. 

Vårt samhälle riskerar att slås i spillror medan svenska tunnor skramlar tomma och både regering och opposition står handfallna och försvarar en politik som man redan vet kommer att kasta oss ut i avgrunden. Men rädslan för att erkänna sitt misstag är ännu större än viljan att förändra. 

De vill till varje pris rädda sitt eget politiska skinn, slippa skammen att inse att de hade fel och att de aldrig lyssnade till de alarmerande varningsklockorna. 

Det är i det här akuta läget som jag nu hyllar Frankrikes president Macron som äntligen vågar ta bladet från munnen och säga som det är och nämna problemet vid sitt rätta namn. Hans starka tal om att försvara vår frihet, vår kultur och vår yttrandefrihet väcker hopp i en sen länge förmörkad värld och ger mig en strimma hopp om att även svenska ledare ska våga räta ut ryggen och ta striden. 

JE SUIS SAMUEL

Jan Lindberg


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “Jan Lindberg: TOMMA TUNNOR SKRAMLAR MEST

 1. Carl den 12

  Eller hur?

  Nu gäller det för Sveriges politiker att bekänna färg och visa vad dom är gjorda utav?

  Calle Von Revolution??önskar vi kunde panta in våra tomburkar till politiker och importera in Franskt Macron???
  Gläds med fransmännen, som har en riktigt och rejäl ledare, som har kraft och mod och visar det när det krävs?
  I dom bästa utav världar, så önskar man att våran ledare kunde sluta upp och visa att han finns där och att vi är ett folk att räkna med??
  Vi om något land behöver Revolution, istället för PK- Prestige och en urusel politik, som vi alla ser resultatet utav om man bara är observant och inte tänker på sig själv alla dagar i veckan?

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.