”Klaner har alltid haft stort inflytande i svensk politik”

Klaner har alltid haft inflytande i politiken skriver Mikail Yüksel Ordförande i Partiet Nyans. 

Mikail Yüksel skriver sin debattartikel, tillsammans med en mycket förvirrande tolkning av svensk klanverksamhet, för att försöka försvara klaners inverkan och betydelse i svensk politik och i samhället. 

Så här skriver Mikail Yüksel : ”Det har aldrig varit en hemlighet att klaner infiltrerat politiken och därmed regeringen. Det har förekommit sedan flera decennier tillbaka. Klaner har skaffat sig höga positioner och samlat på sig förmögenheter i flera generationer. De går bland annat under namnen Bodström, Damberg, Sahlin och Dahl inom Socialdemokraterna. Johansson, Källström och Ek inom Centerpartiet. Bildt, Hammarskjöld och Sonesson inom Moderaterna. Sällan har någon av dessa klaner uppmärksammats eller kritiserats för sitt monopol inom politiken. Inte ens Sonesson-klanen som styr nästan hela den skånska grenen av Moderaterna har utsatts för liknande kritik.”

Mikail Yüksel argumentation/tankar är förvirrande och ytterst oroande. Polisens besked för någon månad sedan om att det finns cirka 40 klaner, det vill säga släktbaserade kriminella nätverk, kom inte som någon chock. Chocken handlar snarare om att flera av dessa släkter infiltrerat svensk politik, svenskt näringsliv och myndigheter. 

I det Nya Sverige pratar rödgröna politiker och likasinnade opionsbildare om att vi måste anpassa oss till det nya. Frågan är hur långt de är beredda att gå för att denna anpassning ska ske? Redan nu är klanverksamheten ett större problem än det som de gjort kända sig för, nämligen skjutandet. 

Fundera på om islam någon gång visat fram en åtskillnad mellan stat och “kyrka”; att politik, kultur och religion inte utgör en enhet? Det är ett problem eftersom det oundvikligen kommer och redan gör, ställer oss inför konflikter som nästan aldrig går att lösa. Dels därför att lojaliteten mot Gud och klanen alltid går före det samhällskontrakt som byggt Sverige. Det är mycket svårt att se att en ordförande som Mikail Yüksel skulle ha ska mot Gud/klanen. Han må leva i sekulärt land men det han säger och argumenterar om vittnar om ett särintresse för en specifik grupp. Det i sig vore inte ett problem om det inte vore för att särintressena oftast krockar med vår jämställdhet och demokrati. 

När Mikail Yüksel argumenterar för att svenska politiker utgör en klanverksamhet som existerar i kommuner och även regeringar och sedan hävdar att de aldrig uppmärksammats därför att de aldrig haft namn som Hussein, Hassan eller Ali, täljer han fram ett liknande argument som hotet om svenskars islamofobi/främlingsfientlighet. Det blir tydligt när han hävdar att klaner enbart uppmärksammas därför att det handlar om människor med icke-svenska namn som vill engagera sig politiskt. För att riktigt trycka till dem som menar att klanverksamheters inflytande måste stoppas, frågar han retoriskt: Är det kriminellt att vilja engagera sig politiskt. Hur kan det ens formuleras som en fråga? 

Nej det är inte kriminellt men det måste ändå ifrågasättas. Ska vi verkligen bara acceptera de skillnader i värderingar som ett parti som Nyans strider för och som inte går att överbrygga, i vart fall inte om vi vill fortsätta att vara ett sekulärt och demokratiskt land? 

Finns det någon svensk politiker som förstår att det inte finns något som kan kallas för svensk och sekulär islam? Den muslimska minoriteten växer i Sverige och beräknas inom några år vara den största i Västeuropa. Därmed blir också frågan om islams politiska uttryck allt viktigare, och det är Mikail Yüksel mycket medveten om. 

Det handlar om tystanden. Den stora tystnaden som kväst och kväser varje vettig tanke och efterföljande åtgärd. Den har inte bara försenat viktiga insatser för att motverka klaners inflytande i svensk politik och samhälle. Nu står vi mitt i problemet.

Det mest oroväckande med Mikail Yüksel tankar är att hans argumentation, övertygelse och beskrivning vittnar om hur djupt klanerna redan är inne i etablissemanget, även i näringslivet, och självklart i det politiska livet och i kommunerna. De partier som möjliggjort detta är de rödgröna som i sin iver på röster inte orkat hålla undan från det som är ett hot mot vår demokrati. För ju längre in i den politiska kroppen klanerna tar sig, desto mer kommer de lyckas med att driva igenom sin politik och sina särkrav. Låt oss hålla i minnet att Nyans är ett rent islamistiskt parti. 

Ett citat som är väldigt talande är: ”Med hjälp av den ideologiska legitimiteten i kulturella, politiska och akademiska miljöer i väst kan organiserade islamistiska grupperingar ogenerat uttrycka sitt förakt mot väst, medan ”västs” skattebetalare finansierar deras verksamhet. Eli Göndör, fil. dr i religionshistoria, skriver i Kvartal om processen som legitimerar islamismen.” https://kvartal.se/…/sa-fick-islamismen-ideologisk…/

Vi har redan islamister i nästan varje parti. Forskaren Sameh Egyptson har i sin forskning beskrivit hur målmedvetet Muslimska brödraskapet jobbar för att infiltrera den svenska partipolitiken: “För oss som kommer från Mellanöstern är det här inte någon överraskning”, sa han i en intervju med Expressen. https://www.expressen.se/…/sa-infiltrerar-islamister…/

https://tidningensyre.se/…/klaner-har-alltid-haft…/


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 • 2
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “”Klaner har alltid haft stort inflytande i svensk politik”

 1. Carl den 12

  Det här med klaner och brödraskap, måste belysas mer oavsett om det sträcker sig generationer långt tillbaka i tiden eller är nya grupperingar i samhället.
  Der här skapar insyn och ger förklaringar, till mycket vi ser i dag i vårat moderna samhälle.
  Gör klanen något gott som gynnar människor överlag, så är det gott👍
  Men, om klanen gör något dåligt, så drabbar det människor och kan få enorma konsekvenser👎

  Calle Von Adlig Same, ser att kunskap och insyn är utav stor vikt och att våga ifrågasätta nya grupperingar som vi inte känner till, det måste vi bara göra❗❗❗
  För tål det inte att synas, vad är det då man har att göra med❓❓❓
  Givetvis blir det mer motsättningar när exempelvis nationalitet, kultur och religion ställs mot varandra ju fler och mer grupperingar och det är ju där vi står i dag.
  För mig personligen som kristen och erkänner Jesus som min vägledare, så är min egen väg självklar oavsett andras tro och åsikt om det🙏
  Är inte klantänk utav godo och ledaren har dåliga avsikter, så säljer man sin själ💔
  Vi lever i en tid nu, där allting kommer upp till ytan och det är hög tid att välja det som är Gott, ur ett större perspektiv♥

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.