Lena Malmberg (MED): NÄR SVT INTE SER TERRORBROTTET

I (gårdags)kvällens Agenda får SVT Nyheters Anders Holmberg lära sig av Frankrikes ambassadör till Sverige, Etienne de Gonneville, att den fråga som Holmberg ställer till ambassadören är moraliskt otydlig. Ambassadören är artig.

Han förklarar att frågan han fick vänder sig bort från det ämne som  intervjun skulle handla om – nämligen halshuggningen av en fransk statsanställd lärare. Ett terrorbrott mot en lärare som utför sitt utbildningsuppdrag i enlighet med republikens instruktioner. Därmed är det även ett terrorbrott mot den franska nationen – republiken.

Ambassadören påpekar att intervjuaren faller direkt i islamisternas fälla och istället ställer frågor som handlar om religion och huruvida man har rätt förolämpa och häda en religion, vilket inte är ett brott i Frankrike.

Den här intervjun handlar om ett terrorbrott, inte om hädelse eller en teckning avslutar ambassadören med. 

Merci Monsieur l’Ambassadeur! 

https://www.svtplay.se/…/279…/agenda/agenda-25-okt-20-15

P.S.

Det är inte första gången Public Services journalister trillar i denna fälla. Ett av de mest remarkabla exemplen är Helena Grolls uppmärksammade intervju med Israels ambassadör Isaac Bachman 2015, där hon frågar om judarna själva bär skulden för den ökande antisemitismen. Lyssna här: https://www.youtube.com/watch?v=Pz_5EljiL3s

Lena Malmberg, Demokratipolitisk talesperson för
Medborgerlig Samling,  på Facebook


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  • 4
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.