Löfven och Tegnell ‘med näsan i vädret’: Kinas strategi förhindrar smittspridning, sjuklighet och död medan Sveriges är tvärtom!

| 26 oktober, 2020

Kina utmålas ofta som ‘värsting’ i väst, medan väst är ‘bäst i test’.

Kanske har väst fått det ‘om bakfoten’.

 

Kinas officiella siffror (HÄR) för antal bekräftade fall och döda i Covid-19 är kanske INTE alls så FELAKTIGA, vilket ofta och gärna hävdas i västvärlden.

Västvärlden med Europa, Nord- och Sydamerika (HÄR) i spetsen har överlag drabbats mycket hårdare än länderna i öster (Asien) och söder (Afrika och Australien).

Västvärlden toppar ‘värstingligan’ för Covid-19.

 

Kina klarade sig utan nya bekräftade fall av Covid-19 under 50 dagar (HÄR). Det kan finnas osäkerhet kring tillförlitligheten gällande kinesisk statistik, men det gäller även svensk statistik som visat sig innehålla felaktigheter (t ex HÄR) och tveksamheter (HÄR).

Detta gäller givetvis västvärlden i stort som också har ett mer eller mindre stort mörkertal. Belgien är ett av få länder som försöker minimera detta, medans alla andra tillämpar definitioner och räknesätt som inte alltid korrekt statistik.

Sverige har i jämförelse INTE haft EN ENDA DAG utan att många nya fall rapporterats dagligen under snart åtta månader. Värt att ha i minnet att Kinas folkmängd är 140 gånger större än Sveriges.

Sveriges nuvarande smittotal per dag (drygt 1.000) motsvarar över 150.000 per dag i Kina.

 

Kina registrerade ett dussin nya fall nyligen i Qingdao efter lång tid utan nya fall. Kina reagerade och agerade omedelbart (HÄR). Sverige registrerar sedan snart två månader ständigt ökat antal nya fall, men INGA striktare åtgärder införs, utan lättnader.

Sverige och västvärlden borde nog försöka dra lärdom av inte enbart hur, utan också varför, Kina och andra länder i Asien på allvar eftersträvat att minimera smittspridning, och i förlängningen sjuklighet och död, istället för att det tillåts i befolkningen.

Sveriges coronastrategi är INTE ett föredöme i världen.

 

Kinas coronastrategi är säkerligen inte heller är ett föredöme i alla avseenden, men kan vara något att efterlikna för andra länder i kampen mot Covid-19, dvs ‘plocka russinen ur kakan’ om det är möjligt.

Kinas strategi verkar nämligen döda virus, INTE människor.

Kinas strategi verkar dessutom ekonomiskt gynnsam, då återhämtning sker snabbt.

Sveriges strategi verkar vara tvärtom i allt.

Men Löfven och Tegnell fortsätter med ‘näsan i vädret’.

Göran Svensson, forskare i internationell management – skriver som privatperson om aktuella samhällsfrågor  

nordavia


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Författare: Göran Svensson

, Kristiania University College, Norge, internationell forskningsledare och föredragshållare inom företagsekonomiska forskningsområden. Stort intresse och skriver som privatperson om samhällsfrågor nationellt och internationellt

1 En tanke på “Löfven och Tegnell ‘med näsan i vädret’: Kinas strategi förhindrar smittspridning, sjuklighet och död medan Sveriges är tvärtom!

 1. Carl den 12

  Sveriges sk strategi i kampen utav Corona, är att göra så många sjuka det bara går och enbart chansa om immunitet på sikt fungerar eller inte🤔

  Calle tycker sig se att Sveriges sk strategi är handlingsförlamaning och total avsaknad, utav beskyddarinstinkt utav medborgarna💔

  Oavsett om det gäller ökad kriminalitet eller avlidna i Corona, så är vi helt bortom allt sunt förnuft man komma utan rejält och riktigt styre❗❗❗
  Alla utom Stefan, själv vet att han har haft sin tid och måste avgå och det samma gäller Anders.

  Tiden är inne att vi som är Sverige får en omstart, för nu vet alla om hur ett land inte ska styras.
  Så strategi för vår nya ledare och regering, är att göra i princip allt helt tvärtom mot vad fd Fredrik och nuvarande Stefan till sk ledare, lärt och uppvisat🙈🙉🙊
  ALDRIG har två sk ledare stått så långt ifrån sina väljare, med ryggen vänd mot folket.
  Där var Olof Palme🌹Göran Persson💯procent föredöme👍

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.