Theodore Johnson: Varför tillåter inte dessa invandrare att även vi svenskar får lov att vara människor?

Kommentar på Bitte Assarmos inlägg om känslofacism:

Det är olyckligt att Assarmo etiketterar dem som upplever sig vara utsatta för svenskars rasism som “känslofascisterna”. Oavsett om det är rätt eller inte, oavsett om det är en medveten överdrift, spär det på den redan stora polariseringen som sliter söder gemenskapen i landet.

Dock är det ojämförligt mer olyckligt, för att inte säga djupt tragiskt, att bl.a. de 9 + 39 invandrarna å ena sidan förväntar sig förståelse och empati av svenskar för den upplevda diskriminering, samtidig som de å andra sidan inte visar någon som helst empati och förståelse för hur en svensk känner sig att av hög och låg bli utpekad som rasist i tid och otid och därmed få sin människosyn jämförd med den hos Adolf Hitler, Daniel Malan och Jim Cow-lagarna samt kategoriserad tillsammans med mördare och pedofiler.

Dessa invandrare, som har hela det offentliga Sveriges stöd (regeringen, media, värdegrunden etc.), tänker heller inte på hur deras agerande påverkar barnen, vilka kommer att växa upp med en rasmedvetenhet som aldrig har existerat i Sverige, där svenskar antas vara rasister om de inte uttryckligen säger sig delta i antirasistkampen. Detta utpekade och agerande kan komma att få personliga moraliska konsekvenser för dem som föräldrar, t.ex. om skolan informerar dem om att deras barn mobbar ett annat svenskt barn som blir kallad “rasistunge” därför att det går ett rykte om att en av dennes föräldrarna har röstat på Sverigedemokraterna. Vad kommer dessa invandrare säga till sina barn, kan man undra.

Dessa invandrare behöver lära sig att ta ansvar för konsekvenserna av deras å det grövsta anklagelser. De är åklagare i en moralisk domstol, där vi svenskar sitter på de åtalades bänk, anklagade för en av mänsklighetens mest fruktansvärda brott, utan moralisk rätt till försvarare eller försvarstal. Konsekvenserna är rädsla och ilska hos svenskarna, samma reaktioner som de själva skulle uppleva om de blev anklagande för något.

Hur menar dessa invandrare att relationerna mellan oss skulle ha en chans att förbättras så länge ni betraktar oss svenskar som era fiender. Klarar dessa invandrare inte av att se att deras metod inte fungerar — Sverigedemokraternas sympatier har ju ökat under flera år, dessutom har det tillkommit ett nytt parti: Alternativ för Sverige. Tror dessa invandrare att vi svenskar blir mer och mer rasistiska, eller kan det kanske tänkas att vi börjar bli trötta på alla rasiststämplingar från hög och låg, från höger och vänster, år ut och år in?

Varför tillåter inte dessa invandrare att även vi svenskar får lov att vara människor. Liksom syrier i Södertälje, eller somalier i Borlänge, har vi också en känsla av gemenskap med vår egen sort — bara därför en svensk väljer en annan svensk i vilket sammanhang det än må vara, innebär det inte att det är ett avståndstagande från invandrare; en svensk skulle inte tycka att det vara konstigt om en invandrare valde sin egen sort –, i synnerhet med tanke på den enorma demografiska förändring som Sverige har genomgått de senaste par decennierna.

Dessa invandrare bör komma ihåg att svenskar har inte tänkt särskilt mycket på att vi är svenskar (definitivt inte särskilt nationalistiska — jag kan inte minnas att någon tyckte att det var en bra idé att byta namn på Svenska Flaggans Dag och göra den till helgdag) därför att Sverige har varit så homogent, som fisken i vattnet, och i och med den stora invandringen börjar vi nu på senare tid bli mer och mer medvetna om att vi är svenskar — inte på grund av stolthet (det ligger inte i det svenska blyga kynnet) men just av en nyvaknad gemenskaphetskänsla bland alla främmande människor.

Jag skulle rekommendera att dessa invandrare, inte minst för deras egen skull, för att inte tala om hela Sveriges gemenskaps skull, funderade över varför varken Daryl Davis och Martin Luther King Jr valde anklagelsens metod i deras kamp mot rasister, som de vann.

Nu är det inte dessa invandrares fel att det har blivit som det har blivit. Skulden ligger hos politiker som bestämde att Sverige skulle bli ett mångkulturellt land, ställt med ett ultimatum: “Om du inte känner dig berikad lille svensk, kommer staten att fördöma, förakta och exkludera dig”.

Theodore Johnson


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  • 3
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.