3134: Alltjämt svårt

| 27 oktober, 2020

Den franska attityden angående halshuggning kontra hädelse har fått stort genomslag efter den franske ambassadörens framträdande i SvT. Den svenska attityden är återhållsam och tvekande. Dessutom går ännu en väg av skräck genom medierna. Jag skulle ha deltagit i ett TV-program men efter den franska halshuggningen har säkerheten skärpts. Och då kan man inte kalla in det varnande exemplet. Expressen kommenterar.

Fortfarande tycks ”onödigt” vara ett honnörsord. Om man nu tvunget skall häda rekommenderas att häda vilken religion som helst med ett undantag. Och om man bara undviker den uppstår inga oroväckande kontroverser. Jag har haft förmånen att följa dramat sedan 2007. Det har förändrat sig något men inte mycket.

Lars Vilks


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.