Ilan Ben-Dov, Israels ambassadör i Sverige: Sverige gjorde fel som erkände en palestinsk stat

| 27 oktober, 2020

Sveriges regering bortsåg helt från den övergripande strategiska bilden i Mellanöstern när man valde att erkänna en självständig palestinsk stat, skriver Ilan Ben-Dov. Bilden: Margot Wallström håller presskonferens 30 oktober 2014 med anledning av beslutet att erkänna en palestinsk stat. (Israels ambassad)

“Regeringens beslut år 2014 var ett strategiskt misstag av allvarligaste slag, skriver Israels ambassadör i Sverige, Ilan Ben-Dov.

För exakt sex år sedan, i oktober 2014, beslutade den svenska regeringen att erkänna en så kallad palestinsk stat. Under alla de år som förflutit sedan dess har inte ett enda ytterligare europeiskt land valt att följa Sveriges väg. Detta är ingen slump. Beslutet var ett strategiskt misstag av allvarligaste slag.

Bakom detta missriktade, förhastade och känslomässig färgade beslut låg emellertid framför allt en bristande förståelse av Mellanösterns realiteter. Man bortsåg fullständigt från de banbrytande förändringar i Mellanöstern som redan börjat göra sig gällande vid denna tidpunkt. Den övergripande strategiska bilden lämnades helt utan avseende. Sett ur denna synpunkt kan beslutet inte betraktas som annat än oansvarigt.

Jag tillåter mig att här lyfta fram några exempel på detta…”

Läs vidare i Dagen


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

1 En tanke på “Ilan Ben-Dov, Israels ambassadör i Sverige: Sverige gjorde fel som erkände en palestinsk stat

 1. ulf

  Som vanligt visar sig den totala bristen på bildning och utbildning att sveriges S folk är bortom vanligt sunt kunskapsförnuft gällande palestinas terrorister och israels situation.
  Att kräva att S och Löfven skall förstå och analysera de spänningar som uppstår när Sverigeröd. skickar bistånd till Palestina så det möjliggör fortsatt vapenterror är omöjligt.
  Det krävs bildning,utbildning och intelligens för att inse problematiken,det besitter inte en enkelspårig hjärntvättad socioaldemokrat.
  På sin översta intellektuella höjd klarar man att beställa en korv med bröd.Även att förse terroristerna i Palestina med nya vapen.Heja S var det,fjamåt tokdårar !!!! Fattar ni inte att vanliga svenskar begriper er totala inkompetens ?????

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.