Johan Westerholm: Romsk folkhögskola riskerar att förlora statsbidragen

Interkulturella folkhögskolan i Göteborg riskerar att mista statsbidragen efter granskning av Folkbildningsrådet. Men signalerna om oegentligheter är inte nya – de första konkreta tecknen på att något inte stod rätt till kom redan 2014.

I fredags skickade Folkbildningsrådet ut ett beslutsunderlag till Interkulturella folkhögskolan i Göteborg för yttrande innebärande att folkhögskolan förlorar rätten till statsbidrag från och med den första januari 2021. Den 11 november förväntas Folkbildningsrådets styrelse fatta det formella beslutet.

Interkulturella folkhögskolan har under en längre tid omgärdats av rykten om korruption. Folkhögskolan har återkommande fått svara på frågor om verksamheten samt inkomma med underlag. Svaren har dock inte varit tillfredställande varför Folkbildningsrådet i juni tog beslut om en särskild granskning. Folkbildningsrådets principiella modell för styrning och kontroll baseras på tillitsmodellen som förespråkas av bland annat socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi. Att verksamheterna kontrollerar sig själva.

Johan Westerholm

Läs på Ledarsidorna


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.