Varför har vi de sämsta pensionerna i Norden?

| 27 oktober, 2020

“Löften, rena lögner och valfläsk som blir till dimslöjor och ynkliga smulor eller rent av försämringar har varit standard ända sedan Göran Perssons regering”, skriver insändarskribenten. Foto: TT

“Åldras i värdighet och kunna unna sig en pizza eller ett besök på café? Fastän du bor i välfärdslandet Sverige, ett av de rikaste länderna i världen så har vi helt oförståeligt låtit svenska pensioner falla ner till de sämsta i Norden och snart sagt i hela västvärlden. Denna förnedring av våra pensionärer är majoriteten av toppolitikerna i olika regeringar sedan 90-talet skyldiga till.

Löften, rena lögner och valfläsk som blir till dimslöjor och ynkliga smulor eller rent av försämringar har varit standard ända sedan Göran Perssons regering. Vart har politikerna haft fokuset riktat de senaste 30 åren, att rädda världen på bekostnad av de som byggde upp densamma?

Handen på hjärtat, är det så konstigt om många människor vänder de etablerade partierna ryggen? Detta säger jag i egenskap av socialdemokrat, men jag är heligt förbannad på det faktum att många av de som arbetat hårt i 30-40 år inte ens når EU:s fattigdomsgräns eller lika illa, de som (hör och häpna) helt ofrivilligt levt på sjukpension under många år i princip kan glömma allt utom en daglig kamp livet ut mot både kroppens och ekonomins svaghet. Fet skam, Sverige!”

Läs i Dala-Demokraten


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 

 • 2
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

2 tankar på “Varför har vi de sämsta pensionerna i Norden?

 1. ulf

  Det är inte Sveriges fel,skicka frågan till de som säger sig värna den svenska befolkningen och de som som under generationer slitit ut sig.
  Alltså lögnhalsarna inom Socialdemokraterna som fullkomligt skiter i hur svenska pensionärer försöker klara tillvaron.
  Skicka frågan till Löfven och hans lögnhalsar till stödpartier och regeringspack som har sett till att ha sitt på det torra.
  Det gäller att rösta på andra än lögnmästarna om det skall bli någon förändring.Ingen skall inbilla sig att S tar någon som helst notis om att svenskar har det fattigt,det skiter Löfven högaktningsfullt i,det är den största falskspelare och lögnare som S lyftat fram.
  Svenskar måste se igenom falskspelet som S patrasket hela tiden framför……..det är var och ens ansvar att se till att S inte får några röster utan att nya sunda krafter får möjlighet att visa de alternativ som finns.
  Som man röstar får man bedrövligt resultat.Enkel lärdom.

  Svar
 2. Anders

  Av den enkla anledningen att för oss , etniska Svenskar som byggt det här samhället , har vi de absolut sämsta politikerna i mannaminne .
  Hörde igår inrikesministern Mikael Svammelberg skulle förklara hur långt regeringen kommit med It säkerhets centrumet .
  Den som vet hur (S) fungerar , förstod trots ordtiraderna att inte ett smack är gjort .

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.