Alice Teodorescu Måwe: Skolan bör inte bejaka dålig kultur hos elever

“För många år sedan vikarierade jag som lärare. Jag minns hur ett fåtal stökiga barn fullkomligt dominerade klassrummet, lektion efter lektion. Men framför allt minns jag den uppgivna passiviteten hos de mycket erfarna lärarna och den övriga personalen.

Vid ett tillfälle tillrättavisade jag en aggressiv 8-åring som responderade med att knuffa mig åt sidan och demonstrativt förklara att jag som kvinna inte hade rätt att säga åt honom. Chockad lämnade jag situationen och vände jag mig för råd hos en av de ordinarie lärarna.

Vederbörande tog mig åt sidan och förklarade att eleven kom från en annan kultur och att man hemma hos honom sannolikt hyste sådana uppfattningar om kvinnor, vilket vi hade att acceptera. Om vi hade ”accepterat” samma uppfattningar om pojken haft ett svenskklingande namn kom jag dessvärre inte för mig att fråga.”

Alice Teodorescu Måwe

Läs vidare i GP


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.