Två anlagda bränder i byn Genarp i Skåne

| 28 oktober, 2020

De anlagda bränderna sprider sig som en farsot i det svenska samhället, och nu inte bara i städerna och förorterna, nu har fenomenet även spridit sig till byar som Genarp utanför Malmö. Jag byn brann det inte bara en gång under kvällen och natten mot onsdagen. Första larmet kom strax efter klockan 23 på tisdagskvällen, då gick larmet inifrån skolan på Bygatan.
Polisen skriver på sin hemsida: ”En väktare åkte till platser och konstatera rök inne i lokalen.”

Rökutvecklingen härstammade från en brand som tycktes vara anlagd men som slocknat av sig själv och endast orsakade rökutveckling. Men detta var inte den enda branden denna natt, lite senare vid ett-tiden på natten så brann det igen i Genarp. Denna gången på Harrisstigen. Då polis anlände såg de en fullt utvecklad brand i en bil. Enligt vittnen så ska två personer lämnat platsen efter att branden startat.

Senare under natten påträffar polisen två unga män, båda under 18 år. När polisen frågar dem vad de gör framkommer det att män varit vid skolan vid den tidpunkt som branden i den anlades. Båda de unga männen griper då av polisen och är nu misstänkta för två fall av försök till mordbrand.

https://www.expressen.se/kvallsposten/tva-anlagda-brander-i-samma-skanska-by/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.