20-årig man skjuten till döds vid hamburgerrestaurangen Max i Boden

| 29 oktober, 2020

Under natten mot torsdagen har det pågått en stor polisinsats vid hamburgerrestaurangen Max i centrala Boden. Det hela började vid 23.30-tiden då polisen fick ett larm om att ett grovt brott begåtts på platsen. Larmet rörde sig om att en person i 20-årsåldern låg skottskadad på på platsen. Enligt initiala uppgifter skulle personer en man blivit skjuten med ett luftvapen, men polisen är förtegen om detta. De säger dock att mannen avled senare på sjukhus.

Insatsen har varit pågående under hela natten och var fortfarande pågående vid 7-tiden.
RCL-befälet Erik Backling säger: ”Det har varit en jättestor polisinsats under natten.”
Polisen var dock då under slutskedet på insatsen. Polisen har gjort en teknisk undersökning på platser och hållit förhör, men vad de får är inte känt.
Enligt uppgifter i lokaltidningen NSD så har en källare spärrats av och boende i området har stoppats från att lämna sina bostäder.

På torsdagsmorgonen greps en man i 45-årsåldern, mannen har sedan anhållits misstänkt för mord. Polisen är dock förtegna i ärendet och vill inte tala om vilken typ av relation män hade. Enligt uppgifter i Aftonbladet ska de två män bråkat inne på hamburgerrestaurangen varefter den misstänkta mannen ska ha gått ut till sin bil och hämtat ett vapen. Dessa uppgifter vill dock inte Elin Björkén jourhavande åklagaren bekräfta.
Hon säger: ”Jag vill inte kommentera mer då vi är i ett känsligt stadiet just nu.”

Polisen meddelar att de nu håller på med tekniska undersökningar och utredningar på ett flertal platser i Boden där de även har gjort husrannsakningar. Vad dessa husrannsakningar och tekniska undersökningar får är heller inte känt. Avspärrningarna kring brottsplatsen hävdes under morgonen.

https://svt.se/nyheter/lokalt/norrbotten/grovt-brott-i-boden-jattestor-polisinsats
https://www.expressen.se/nyheter/krim/grovt-brott-i-boden-jattestor-polisinsats/
https://www.aftonbladet.se/a/kRRML6

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.