Den allt mer galna Erdogan är farlig även för Sverige 

| 29 oktober, 2020

(Bilden är fristående från texten) 

Värt att hålla i minnet när Tayyip Erdogan hotar och hånar Frankrikes president Emanuel Macron, är året 2018. Det året uppmanade Erdogan svenska medborgare med rötter i Turkiet att rösta på Mikail Yüksel som då kampanjade i Sverige för röstas in som politiker för Centerpartiet. Han kastades senare ut ur Centerpartiet efter att han påkommits ha samröre med högerextrema Grå vargarna. Nu är han ordförande för det nystartade islamistiska partiet Nyans. Ser ni kopplingen? Erdogans inflytande i svensk politik kommer bli reell eftersom det är mycket sannolikt att Nyans vid nästa val kommer ta sig in i kommun- och landstingspolitiken. Partiet kommer naturligtvis på sikt även ta sig in i riksdagspolitiken.

Varför gillar Erdogan och hela hans statsapparat just Yüksel? Därför att dessa två delar samma värderingar. Än så länge försöker Yüksel dölja detta för allmänheten men då och då lyser de igenom, som i hans försvar av Erdogan bla, bla. 

Frågan som borde vara på allas läppar, inte minst med anledning av Erdogans utspel och hot mot Frankrike och Macron, är: Kommer partiet Nyans agera som Erdogan-megafon i Sverige och svensk politik? Frågan är om svensk politik är på det klara med vilket slags parti Nyans faktiskt är och med vems röst de pratar?

Hur kan jag dra den kopplingen, tänker ni säkert. Något som sällan lyfts fram i debatten är att Erdogan har som mål att destabilisera Europa, allt för att kunna uppnå sin dröm om att återskapa det Ottomanska riket. För att uppnå en sådan dröm behöver han allierade i Europa. En har redan i Mikail Yüksel och hans islamistiska parti Nyans.

Låt oss alltså hålla i minnet att Erdogan är en starkt religiös muslim, och att under hans styre har Turkiet blivit en fristad för den islamistiska rörelsen Muslimska brödraskapet. Erdogan har upprepat visat att han är villig att bryta de flesta accepterade normer, politiska konventioner och grundläggande rättigheter för att främja delvis islamistiska intressen.

Vi sitter fast med Erdogan. EU har, genom flyktingströmmen till Europa, gjort sig helt beroende av Turkiet och Erdogan. Det vet han förstås. Därför fjäskar EU och ser mellan fingrarna när det gäller mycket. Därför hör vi sällan Stefan Löfven yppa ett ord om just Erdogan. Det är därför vi möts av en bedövande tystnad om det som utspelar sig mellan Frankrikes president Emanuel Macron och Erdogan. 

Det är farligt. Det torde vara kristallklart att Erdogan inte uppskattar västvärlden. Tyvärr har Erdogan blivit farligare och farligare för både sitt eget folk som för omvärlden. 

Stefan Löfven darrar sällan på hanen när det gäller att fördöma ”rasisternas” hot mot demokratin och mångfalden i Sverige. Men vad säger egentligen Löfven om Erdogan och partiet Nyans? Löfven vet förstås att Mikail Yüksels är Erdoganvän. Har Stefan Löfvens demokratiska DNA och Värdegrund bara en viss räckvidd, måhända?

Erdogan inställning till IS borde varit den där varningsklockan man lyssnade på. Han har underlättat för IS både vad gäller att transportera vapen som att låta IS-sympatisörer/terrorister från och till Europa att passera gränsen. Erdogans fiendelista växer stadigt liksom anhängare som står beredda att utföra brutala islamistiska terrorbrott.

Omvärlden borde tidigt ha reagerat på hans maktfullkomlighet och maktarrogans, som gränsar till galenskap. Om de hade gjort det hade det inte blivit så osäkert och farligt som det är nu. 

————————————————-

Frankrike har återigen drabbats av en terrorattack men jag är ändå söker på att Macron aldrig kommer backa.


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.