Michael Arizanti: USA har ett gyllene tillfälle att skapa ett mer stabilt Mellanöstern

| 29 oktober, 2020

Obama-administrationens syn på Mellanöstern var att skylla regionens problem på tidigare amerikanska misstag, snarare än hårda islamister för regionens elände.

Det är ett perspektivfel som har fått många destruktiva konsekvenser. Obama’s presidentsskap var i huvudsak att alliera sig med Amerikas fiender, såsom muslimska brödraskapet i Egypten och Mullorna i Iran. Detta har fått negativa konsekvenser för traditionella amerikanska allierade i regionen, och skapat stor instabilitet och osäkerhet.

/

The Obama administration’s outlook on the Middle East was to blame past American mistakes, rather than hard-line Islamists for the regions woes. It is an error of perspective that has borne very real consequences today. His presidency was essentially to engage with America’s foes, as seen with the Muslim Brotherhood in Egypt and the Mullahs in Iran. The price of this was eschewing close relations with traditional U.S. allies in the region and generating greater instability.

Michael Arizanti

Läs i The Times of Israel


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.