”Säg till mina barn att jag älskar dem”

| 30 oktober, 2020

Det var de sista orden trebarnsmamman yttrade innan hon dog. In i det sista hade hon sina barn i tankarna, barn som nu tvingas växa upp utan hennes kärlek, omvårdnad men också fostran. Det är så förbannat sorgligt. https://www.expressen.se/…/simones-44-sista-ord-hoggs…/

Det är så förbannat smärtsamt att läsa om offren och med vilken brutalitet de mördades. Det är så förbannat att veta att läget i Frankrike är så allvarligt nu. Vad kommer hända nästa gång? 

Det är så förbannat att höra politiker om och om igen säga att vi måste göra upp med islamismen, NU. Inga om eller men, nu måste den hanteras. Alla bidrag ska dras in, finansieringar ska strypas, utvisningar ska genomföras och så måste invandrings- och integrationspolitiken läggas om, för att sedan inse att rullar på precis som vanligt. Bidrag betalas ut, finansieringar stryps inte, utvisningar genomförs inte och invandrings- och integrationspolitiken fortsätter att vara lika ansvarslös. Vad värre är, politiker behandlar IS-terrorister som kommer ”hem” igen, som vilken annan människa som helst. De får stöd, samtal, bostad och hemlig identitet om så krävs. Det är fullkomligt vidrigt.

Det är så förbannat svårt att förstå att det finns människor som bär på en sådan övertygelse om något som inte kan beskrivas som något annat än ett hot mot allas frihet. Det är så förbannat svårt att förstå att de finns runt om oss i våra vardagsliv. 

Lika förbannat svårt är det att förstå att inte muslimska samhällen går man ur huse för att visa sitt stöd, men också för att visa omvärlden att de inte accepterar dessa brutala handlingar. Varför måste just de visa sitt stöd och sin avsky, tänker vissa. Det handlar om solidaritet för mänskligheten och om att ta ställning för rättvisa och trygghet. 

Jag vet varför det är så. I misslyckade länder som Frankrike och Sverige, där många invandrare saknar förtroende för den offentliga makten lutar man sig mot släkten och inväntar hur klanen anser att man ska reagera/agera. Detta är tyvärr ett mönster som för många invandrare inte försvinner i samband med ankomsten till Sverige. Klanernas makt och legitimitet är alltså större än något annat. Men det är ändå förbannat svårt att förstå. https://nyheteridag.se/malmoimamen-barakats-nya-inlagg…/

Jag tänker på trebarnsmamman som tog sin tillflykt till kyrkan i hopp om att det skulle rädda hennes liv. Det är så förbannat sorgligt. När är nog, nog? Hur många fler oskyldiga måste dö innan man inser att vi inte längre kan dalta med islamismen? 

Historiens dom kommer bli hård


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

Författare: Madeleine Lilja

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.