Stockholm: Här svarar var femte pojke att han rånats nyligen

| 30 oktober, 2020

I enkäten uppger många att de har blivit rånade under det senaste året. Foto: Mostphotos

“Många utsätts för rån och är rädda för att gå ut sent på kvällen – det visar en färsk undersökning bland ungdomar. Men det skiljer stort mellan Stockholms stadsdelar. Värst är Skarpnäck.

Fredagskväll i november 2019: Två tonåringar skadas i samband med ett rån i Skarpnäck som spårar ur. De förs till sjukhus med ambulans men är vakna och talbara och kan höras av polis.

Tonåringarna är långt ifrån ensamma i stadsdelen om att falla offer för rån. Ungefär var femte pojke (19 procent) i årskurs två på gymnasiet i Skarpnäck uppger att de har blivit rånade under de senaste 12 månaderna. Det är mest i hela Stockholms stad, och siffran bland unga i hela staden är 8 procent. Det enligt Stockholmsenkäten, som kartlägger levnadsvanor hos unga.

I Kungsholmen, Älvsjö och Hägersten Liljeholmen uppger 12 procent av ungdomarna i årskurs två att de har blivit rånade det senaste året.

I årskurs nio i Skarpnäck svarar 13 procent bland pojkarna att de har blivit rånade det senaste året, också det mest i hela staden.”

Läs i Mitti


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.