Fick inte löneförhandla – lade ut lönelista på Facebook

| 31 oktober, 2020

“Sjuksköterskan Anna Jonsson fick inte löneförhandla när hon erbjöds en ny tjänst på den avdelning där hon arbetade timmar. Chefen hänvisade till hr. Då begärde hon ut hr-personalens lönelista, lade ut dem i en Facebookgrupp – och fick mängder med reaktioner.

Anna Jonsson studerar till specialistsjuksköterska inom psykiatri och gick in på timanställning nattetid i norra Stockholms psykiatri i våras. Ganska snart blev hon erbjuden en nattjänst. Hon svarade att hon var intresserad, men att hon ville löneförhandla.

— Då sa den tillförordnade chefen till mig att det säger hr att jag inte kan göra, att hr hade sagt att jag gick in på en lön och då kan jag inte förhandla. Det gjorde mig irriterad, och jag frågade mig, jaha, vad tjänar de på hr då? berättar Anna Jonsson.

Hon mejlade lönekontoret och fick ut lönelistor för hr-personalen. Därefter skrev hon om sin upplevelse — och lade ut en lönelista — i en Facebookgrupp om lön för sjuksköterskor.

Reaktionerna lät inte vänta på sig. Många reagerade starkt på skillnaderna mellan hr-personalens löner och sjuksköterskelöner för samma åldersgrupp. Andra kallade henne för avundsjuk och drog upp jantelagen.”

https://www.vardfokus.se/…/fick-inte-loneforhandla…/


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.