”Under Allhelgona firas människans värdighet och livsgärning”

| 31 oktober, 2020

”Oavsett om människor har en stark förankring i tron eller ej så handlar nästan alltid deras sista ord, när de tar avsked, vid en begravning, om hoppet om att de en dag ska mötas igen”, säger kyrkoherde Jakob Tronêt. Foto: Moa Karlberg/TT

“I förföljelsens tid var det många som fick ge sina liv för Kristus utan församlingens vetskap. För dessa okända helgon inrättades Alla helgons dag. Världen idag har talat med Jakob Tronêt, kyrkoherde i Sigtuna församling och teologie doktor, om högtidens ursprung och dess betydelse i modern tid.”

Läs i Världen Idag


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.