Hotbrev mot flera politiker i Landskrona, SD-politiker träder fram och berättar om det brev han fick.

| 1 november, 2020

Man hör ofta ofta om att politiker från Socialdemokraterna, Moderaterna, Centern, Miljöpartiet och Liberalerna klaga om att de är hotade från högerextrema. Men man hör inte lika ofta om att vänsterextrema eller att andra hotar politiker. Här är dock ett sådant fall, ett fall som började med att en brevskrivare sände handskrivna brev med hotelser om att bombplan skulle explodera och att länderna skulle härja Landskrona om inte brevskrivaren fick behålla sitt bidrag. Ett av dessa brev hittades i kommunalrådet och den lokala SD-ordföranden Stefan Olssons postlåda i slutet av januari i år. Brevet var textat i versaler och innehållet gick ut på att om inte avsändaren blev lämnad ifred med sitt bidrag, utan att jobba så skulle ett kilo dynamit placeras utanför hans fönster.

Han säger själv: “Först reagerade jag inte så mycket, men sedan tänkte jag” oj, det här är nog allvarligt “. Brevet kom ju bara ett halvår efter sprängningen vid stadshuset.”
Han fortsätter sen med att berätta att brevet togs om av polisens utredare och Landskrona tad stärkte skyddet runt honom. Detta är dock inte första gången som Stefan Olsson blivit utsatt för hot och för sprängattentat, han berättar att det smällt utanför hans flerfamiljshus vid ett flertal tillfällen, bland annat på valnatten 2018. Män denna gång var det inte bara han som blev utsatt för hot, vid detta tillfälle var det åtminstone två politiker som fått ta emot brevskrivna hot. Den andra politikern har fått flera brev den senaste året.

Men även polisen och Landskrona stad har fått hotbrev skickades till sig de senaste åren. Men hoten som kommit slutade helt plötsligt efter att två män frihetsberövats misstänkta för explosioner och storbränder i Landskrona. Likaså har de sprängningar och bränder som härjat staden sedan augusti i fjol slutat abrupt. En person har skrivit ett antal brev till olika organisationer, bland annat polisen och kommuner, och tagit på sig skulden. Det förekom även hot i breven.
Kenth Pehrsson, kommissarie på grova brott på polisen i nordvästra Skåne säger: “Breven är bara nu den viktigaste bevisningen jag arbetat att hitta den personen som kan misstänkas för dessa brott.”

Och även om polisen inte tror dessa brev och händelser vara gängrelaterade så utesluter inte polisen att det kan vara flera inblandade än de två anhållna och att breven har skrivits i samförstånd. Åklagaren som leder förundersökningen har valt att inte offentliggöra breven, men nu har lite sipprat fram ifrån dem i och med att Stefan Olsson trätt fram och berättat vad som stod i det brev han fått.
Stefan Olsson säger: “Det skulle betyda mycket för Landskrona om det här klarades upp. Invånarna är trötta på explosioner och bränder. Och så vill jag ge en eloge till polisen som jobbat uttröttligt med detta.”

Och även om åklagaren inte velat berätta vad som breven innehållet så tycker jag det är bra att Stefan Olsson berättar om det och visar på att det inte bara är liberala politiker som utsätts för hot och trakasserier utan även politiker från sidan som allt som oftast skylls för att hota och spä på hatet i vårt samhälle.
Men jag frågar mig om det inte är så numera att de som spär på hatat är de politiker och bildighetspersoner som blundar för händelser som de som hänt i Landskrona det senaste året?
Jag frågar mig också om det inte är så att svenskarna allt mer insett att detta ömkande med de kriminella som politiker i de ledande partierna hållit på med inte är rätt väg att gå?
Och att det kommer att märka i kommande åsikter och val.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/helsingborg/sd-politiker-i-landskrona-en-av-dem-som-hotades-av-brevskrivare?fbclid=IwAR3Z4tsjtXgHipwkGBYbu0zu4hnU85fufwMYdlCiewWX0g3yh6D5

1 En tanke på “Hotbrev mot flera politiker i Landskrona, SD-politiker träder fram och berättar om det brev han fick.

 1. Carl den 12

  Hade det varit exempelvis enbart högerextrema som stod bakom sprängningarna i Sverige, så hade det visat sig för länge sedan.

  Calle Von Anti-PK/RöstaBlankt, är utav en helt annan uppfattning ang vem och vilka?
  Att skapa egna sanningar, för att komma undan med sin egna agenda är en klassiker.
  Visst är det bekvämt att skylla allt på SD, rasister och nazister, så att andra kommer undan???

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.