Tegnell, Trump och Bolsonaro är ovilligt inställda till mun- och andningsskydd – Media gör dock skillnad på folk och tillämpar olika måttstockar

| 2 november, 2020

Media gör skillnad på folk.

Trots att statsepidemiolog Tegnell,  president Trump och president Bolsonaro har en samsyn kring delar av hanteringen av Covid-19, så lyfts Trumps och Bolsonaros hantering fram som dålig i svensk media, medan Tegnells som bra.

Fakta visar att INGET av länderna har klarat sig särskilt bra, utan tillhör de värst drabbade länderna i världen. Trots att Sverige har många gånger mindre befolkning, glesbefolkat och med få storstäder spelar Sverige i samma division som USA och Brasliien.

Trumps och Bolsonaros ovilja att använda munskydd lyfts ofta fram i negativa ordalag, men det är väldigt tyst i media när det gäller Tegnells ovilja i tider när smittspridningen ökar kraftigt i Sverige.

I somras sades det från FHM att det inte var läge att rekommendera mun- och andningsskydd, då smittspridningen var låg. Nu när smittspridningen INTE är låg längre, så borde frågan ställas till Tegnell varför mun- och andningsskydd inte rekommenderas i kollektivtrafiken och offentliga inomhusmiljöer.

INGA kritiska frågor och INGEN granskning överhuvudtaget.

Media tillämpar olika måttstockar som vanligt.

Objektivitet och opartiskhet lyser med sin frånvaro.

Göran Svensson, forskare i internationell management – skriver som privatperson om aktuella samhällsfrågor  

nordavia


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklam låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.