Det lågintensiva kriget är här 

| 3 november, 2020

Man brukar tala om det lågintensiva kriget, där ett permanent tillstånd av osäkerhet råder. Med tanke på alla terrorattacker som nu sker kan man nog nu konstatera att det förs ett lågintensivt krig mot väst. 

Den verklighet vi nu vaknar upp till handlar inte längre om att hjälpa, vara humana eller ens att försöka förstå. Nu handlar det om en verklighet från vilken människor flytt från som nu existerar här. 

I skrivande stund tyder mycket på att koranbränning och karikatyrer besvaras med bestialiska attacker mot i synnerhet Frankrike. Det visar oss återigen att IS-terrorister både har kapaciteten och viljan att utföra skoningslösa attacker. Vi ser det men jag undrar över våra svenska politikers tystnad. Tror de att Sverige kommer klara sig från attacker bara om de fortsätter att stå på knä, vara tysta, försiktiga och ge efter för radikala förslag som sakta gnager sönder vår demokrati? Att vara tyst är att gå i ondskans ledband. 

Det handlar om något större. Det handlar om vår identitet som svenskar och som demokrati. Är det inget värt längre? Är det meningen att vi ska fortsätta gå i ondskans ledband? Så är inte jag uppfostrad. Så vill inte jag leva. 

Dåden som varit har varit väntade länge. Dåden som kommer likaså.  Sverige är en fristad för radikal islamism. Det är också Frankrike och många fler länder i Europa. Tyvärr visar dåden som sker och den efterföljande svenska politiska tystnaden att vi, ja hela Europa står handlingsförlamade. Vi pratar fortfarande om hur vi måste ”bota” radikalisering med sociala insatser. 

Värre kommer det att bli, i synnerhet om det vi nu ser från svenskt håll, är vägen vi ska gå. Det räcker med ett fåtal radikaliserade som står beredda att utföra bestialiska dåd för att det mest hemska återigen ska inträffa på svensk mark. 

Vi kommer inte komma undan. Allt handlar om när och var? Det vi ofta glömmer bort är att det inte enbart handlar om IS-mördare som kommit tillbaka till Sverige. De finns här runt omkring oss, på jobbet, i affären. 

Den verklighet vi nu vaknar upp till skyller jag maktgalna politiker, på politiker som utan hänsyn tagen till någon eller något, vill bygga en gränslös värld. Så vad kan vi göra? Utgångspunkten är att inse att vi har politiker som på allvar är oansvariga och att IS för ett lågintensivt krig mot Europa. Det låter klyschigt men vi behöver på allvar förstå vad det är för politiker vi röstar fram i det Nya Sverige. 

Vi kommer inte komma undan. Det går inte att förutse terroristernas varje ny plan eller attack. Dessutom. Vi har att göra med fanatism och galenskap, individer som med stolthet är beredda att dö för sin sak där oskyldiga civila, så som vi, är målet. Slaktade och lemlästade ska vi ligga på gator och torg. 

Vi behöver aggressivitet i det politiska arbetet mot terrorism. Vi behöver vakna upp och inse att timmen är sen och att vi inget har att vinna på att tassa på tå för ondskan.


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklam låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

2 tankar på “Det lågintensiva kriget är här 

 1. Carl den 12

  Och så här kommer det att fortsätta, trappas upp, bli värre och till slut kommer det drabba var och varannan, till slut alla❗❗❗

  Calle undrar?hur kommer det sig att folk kan vara så verklighetsfrånvända, som politiker och deras medlöpare ❓❓❓
  Oavsett politisk ideologi, så är det totalt medberoende inför dom mörka krafter som kriminalitet, extremism, terror resulterar i, till att Sverige utplånas.
  Regeringen och folket som håller hårt på sina vilseledande politiska ideal, har varit ett självförstörande passivt tänk som vi nu ser, bortom allt sunt förnuft?

  Svar
 2. ulf

  Det krävs något annat skarpare än ” det är oacceptabelt ” från pajasen Löfven och hans förbannade patrask till sk regering ! Hans nya importerade väljare sympatiserar med Is många av dem…..kanske även regeringen verkar det som .Eftersom vi skall ta hem rena IS terrorister……fullkomligt vansinne ???

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.