EBBA BUSCH: Islamistisk terror hotar hela Europa

| 4 november, 2020

Samuel Paty gjorde bara sitt jobb som lärare i samhällskunskap. Han utbildade sina elever om yttrandefrihet och visade upp påstått kränkande bilder på Mohammed. För detta mördades han på det mest bestialiska vis.

Sedan mordet på Paty har fler mist livet som hämnd för bilderna och för det tydliga ställningstagande Frankrikes president Macron tagit mot islamismen. Attacker har riktats både mot kristna och judar – och därmed mot oss alla. Senast i tisdags kväll skedde terrorattentat i närheten av en synagoga i Wien.

Islamistisk terror hotar hela Europa men den svenska regeringens stöd för Frankrike har bara framförts med ett mummel. Vår solidaritet med fransmännen borde vara starkare – vi har liknande kulturarv, delar syn på demokrati och yttrandefrihet och tillhör samma europeiska union. Båda länderna har också en omfattande muslimsk befolkning som blir utsatt av islamismen.

Det finns krafter runt om i världen som vill kompromissa med och inskränka yttrandefriheten. Vi måste stå upp för yttrandefriheten för att den inte ska uppröra. Hädelse kan vara kränkande, men det är inte olagligt. Tvärtom är det en omistlig del av demokratin.

Integrationen och samexistensen kommer inte att fungera om vissa anser sig ha rätt att få sin religion skyddad från kritik som inte omfattas av yttrandefrihet. Integrationen kommer inte att kunna fungera om de som valt att söka en framtid här inte accepterar det som gjort den framtiden möjlig.

Man får gärna anse att Koranen är helig. Men i Sverige måste man acceptera att andra kan ha en annan uppfattning. Vår frihet är inte förhandlingsbar – den måste gälla alla.

Läs gärna min debattartikel på ämnet i SVD: https://www.svd.se/busch-europas-frihet-ar-inte…

Ebba Busch


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklam låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  • 4
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.