Fredrik ”En helt vanlig Svensson” Andersson: Cirkus USA – får jag be om största möjliga tyssst…nad

| 4 november, 2020

Jag bestämde mig tidigt för att inte skriva ett inlägg i direkt anslutning till och om valet i USA då alla mediekanaler skulle översvämmas av en massa högljutt tyckande, men det som nu händer ”over there” och här hemma gör att jag bara måste lätta på trycket.

 

Svenska s.k. journalister inom vår vänsterliberala gammelmedia slår just nu knut på sig själva i syfte att överträffa varandra i att ondgöra sig över president Trump och hans person.

Det är som vanligt tunnsått med fakta i deras uttalanden men desto större andel känslomässigt svammel uppblandat med deras personliga åsikter.

I skrivande stund hittar jag följande rubriker i vänstertabloiderna Expressen och Aftonbladet,

·         ”Trumps paniksvar- Försvann magiskt”

·         ”Skräckfilm för Trump – hävdar stulen valseger”

·         ”Så kan Trumps liv se ut – om han förlorar”

·         ”Trump riskerar förvandla USA till en bananrepublik”

·         ”Donald Trumps hemliga vapen var optimismen”

 

I tillägg har vi, via de statliga tv-kanalerna SVT och TV4, fått ta del av vad en allsköns blandning personer har haft för klokt att säga om vad de personligen tycker om president Trump.

Vad svenska politiker säger via sina sociala kanaler tänker jag helt lämna därhän.

 

Det som skrivs och uttrycks i vänsterliberala gammelmedia och i sociala kanaler här i Sverige går per automatik hand i hand med vad USA:s motsvarigheter basunerar ut. Precis så brutalt högt, dissonant och med återkommande rundgång som när någon står och skriker i en megafon uppskruvad på maxvolym.

 

Men det finns, som vanligt, en annan sida av vad som sker i USA.

Det första man bör fråga sig själv, hur kommer det sig president Trump så tidigt går ut och hävdar förekomsten av valfusk? Skulle världens mäktigaste man drista sig till något sådant om han inte hade torrt på fötterna? Självklart skriker gammelmedias galna gastar, ”-Han är på väg att stjäla valet!”.

 

I de sociala flöden som jag följer har det under rätt lång tid givits exempel på olika former av försök till valfusk (Demokratiskt) och då framför allt olika former av manipulation med poströster.

Under det senaste dygnet har det dykt upp en rad andra anmärkningsvärda exempel, som t.ex.

·         I Michigan och Wisconsin ”dök det upp” drygt 130 000 ”saknade röstsedlar” kl. 04:00, alla för Joe Biden och ingen för president Trump.

·         I Michigan uppger man att 3 239 920 har röstat, men det finns bara 3 129 000 registrerade röstberättigade.

·         För första gången i USA:s historia valde flera Demokratiskt styrda stater att avbryta räknandet av röster under natten för att återuppta räknandet morgonen därpå och av en händelse så försvann president Trumps försprång i fler av dessa stater.

·         Republikanska ”valobservatörer” har nekats tillträde till flera vallokaler.

·         Valförrättare har delat ut märkpennor till väljare att fylla i valsedlarna med, men utan att informeras om att valsedlarna då blir ogiltiga.

 

Att detta valfusk sker anser jag vara ett uttryck för Demokraternas panik när de inser att de, trots att de genomfört AFA/BLM-kravaller, skyllt Covid-19 på president Trump trots att många av de högsta dödstalen uppnåtts i stater med demokratiska guvernörer, MSM regelmässigt har censurerat Demokratiska politiker och anhängare m.m., håller på att förlora och man är då beredd att ta enorma risker för att ta hem segern. Troligtvis är Demokraterna och deras ekonomiska finansiärer säkra på att kunna få ut sin propaganda och ta udden av ev. försök från president Trumps sida att via Högsta domstolen vinna valet, något man redan bäddat för och under lång tid varnat för att president Trump skulle göra dvs. en självuppfyllande profetia.

 

Men om allt detta hörs givetvis ingenting i Sverige, varför skulle man ta upp det när man påstår sig veta att 8 av 10 svenskar vill att Biden vinner och bara 1 av 10 vill att president Trump ska sitta kvar.

 

Cirkus USA kommer nog att hålla föreställning ett bra tag till innan vi får reda på hur showen slutar och om det blir elefanter eller åsnor som intar manegen i en grand finale.

I Sverige lär det ensidiga anti-Trump tjattrandet från allehanda pajasar fortsätta och inte ens cirkusdirektören kan få tyst i tältet genom att be om största möjliga tyssst…nad.

 

Med vänliga hälsningar

Fredrik ”En helt vanlig Svensson” Andersson


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklam låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

2 tankar på “Fredrik ”En helt vanlig Svensson” Andersson: Cirkus USA – får jag be om största möjliga tyssst…nad

 1. Carl den 12

  Kan inte svenska journalister och media göra någonting stort här för sitt egna land, så är det lättare och drömma sig bort till den amerikanska drömmens kontinent?

  Calle önskar att kåren utav journalister kunde lägga mer tid på hemma bäst i Moder Svea, som plattform och göra en grundligare djupdykning hur man kan påverka svensk politik som genererar i ett framgångsrikare samhälle♥
  Belysa hur Sverige är i dag och hur vi som människor lever i samma land, men inte i samma verklighet pga olika politisk ideologi uppenbarligen färgar hur vi ser på exempelvis kriminalitet?
  Som svenska journalister, så är det Svenska politiker och landets framtid som ska belysas först och främst❗❗❗

  Svar
 2. Niklas

  Måste få debunka dessa storys.

  De “magiska” rösternasom huxflux materialiserade sig under natten:
  https://www.factcheck.org/2020/11/clerical-error-prompts-unfounded-claims-about-michigan-results/

  Fler avlagda röster än vad det fanns röstberättigade? (som var i Wisconsin och inte Michigan) https://www.factcheck.org/2020/11/viral-posts-misreport-data-on-registered-voters-in-wisconsin/

  Att valsedlar skulle blivit ogilitigförklarade vid användning av märkpemna?
  https://www.factcheck.org/2020/11/sharpie-ballots-count-in-arizona/

  Att republikanska valobservatörer skulle blivit nekade tillträde till vallokal.
  https://www.factcheck.org/2020/11/overblown-claims-of-bad-things-at-philly-polls/

  Om Trumps tappade ledning
  https://www.factcheck.org/2020/11/trump-misleadingly-claims-that-ballot-count-was-called-off/

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.