USA-valet – jag förstår inte förvåningen 

| 4 november, 2020

Läser och lyssnar på nyhetsmedia valvaka. Att Public service har en anti-Trump kampanj samtidigt som de rapporterar valresultat, var väntat. Om än märkligt, Sverige är ingen aktör i det amerikanska valet och ska heller ej rösta. 

Jag förvånas över att Public service är tillsynes förvånade över att det går bra för Trump i valet. Att de vinklat och vridit nyheter om Trump under åren är en sak, men det har ju sällan funnits någon sanning i det. De drivit en slags aktivism förtäckt i neutral mediarapportering. 

Oavsett vad kommer alltid människors vilja att leva ett gott och ett anständigt liv, komma först. För det krävs att man kan försörja sig och att inte vara beroende av staten. Att vara beroende av staten är inget någon önskar att vara och för alla dem som ändå måste, får de vrida och vända på pengarna för att kunna hålla huvudet ovanför vattenytan. 

Jag vet inte hur det kommer gå i det amerikanska valet, men det ser onekligen bra ut för Trump. Det tror jag beror på att han just äger frågan om ekonomin, för den enskilde och för landet.

Men svensk medias förvåning angående Trump säger en del om nivån på svensk journalistik.


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklam låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  • 2
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.