Johan Westerholm: Därför blev Black Lives Matter en antisemitisk rörelse

| 5 november, 2020

Black Lives Matter, muralmålning I Gaza av George Floyd. Foto: Ismael Mohamad/UPI. Montage.

Black Lives Matter utvecklades snabbt till en rörelse med antisemitiska övertoner vilket förvånade många. Att George Floyd återfinns som muralmålning på muren mot Gaza har inte heller inte kunnat förklaras ordentligt men allt strålar samman och finner sin förklaring i ett klassrum på andra sidan jordklotet. I San Fransisco.

Det senaste halvåret har BLM-rörelsen, Black Lives Matter, växt till en politisk kraft i flera länder, inte minst satte den sin prägel på det amerikanska presidentvalet under några veckor. Veckor som präglades av våld och upplopp. Och såväl i Sverige som i USA samt andra länder har kopplingarna till Hamas och andra antisemitika rörelser kommit att förvåna och förbrylla. Men speciellt förvånande är det inte. Rörelserna hålls ihop genom personunioner som strålar samman i USA och i Jerusalem. 

Johan Westerholm

Läs på Ledarsidorna


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklam låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.