Karin Pihl: De kvinnliga IS-terroristerna är inga offer

| 5 november, 2020

Al-Hol-lägret i Syrien, där utländska IS-anhängare hålls. Bild: Maya Alleruzzo

“Även kvinnor kan fatta medvetna beslut, hysa extrema åsikter och begå grova brott. Den moderna historien saknar inte exempel på ondskefulla kvinnor drivna av ideologiska övertygelser. Från SS-fångvaktare som Irma Grese till krigsförbrytare som Biljana Plavšić, bosnienserbisk politiker, biologiprofessor och fanatisk rasist skyldig till massmord på tusentals bosnienmuslimer.

Kvinnliga jihadister ansluter sig till terrorsekter av ideologiska skäl, konstaterar Europol. Hur många av dem som hjärntvättats och hur många som gjort ett medvetet val är svårt att veta. Oavsett gör Sverige klokt i att låta säkerhetspolisen och inte socialtjänsten handskas med dem.”

Karin Pihl

Läs i GP


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklam låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  • 9
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.