Tegnell ‘dribblar bort’ journalister med villospår och rökridåer istället för att journalister sätter Tegnell ‘på pottkanten’!

| 5 november, 2020

Det är uppseendeväckande och skrämmande hur ofta statsepidemiolog Tegnell kan flytta fokus på journalisters frågor, utan att de ställer följd- och motfrågor.

Tegnell svarar ofta undvikande och lämnar vilseledande svar.

Journalister med ‘dumstrutar’ på huvudet.

 

Tegnell känner sig nog ganska nöjd och belåten med att han kan fortsätta med detta, utan att journalister inser hur han ständigt och jämt ‘blåser’ dem på svar på deras ställda frågor.

Några ‘dagsfärska’ exempel:

 

1) På frågor kring att antalet ‘coronadöda’ fördubblats’ mellan september och oktober och att fler dog i Sverige än i hela övriga Norden tillsammans säger Tegnell: “Vi i Norden har klarat oss relativt bra så här långt…“.

Han ‘villar bort’ journalisten som inte ens verkar fattat innebörden av sin egen fråga och än mindre Tegnells svar. Frågan handlade om Sverige, men Tegnell svarar med hänvisning till Norden.  Detta kallas fokusförflyttning, vilket Tegnell ägnar sig åt hela tiden när han får frågor som anspelar på att den svenska strategin misslyckats. Faktum är att Sverige hela tiden har haft högre dödstal per capita än Danmark, Finland och Norge TILLSAMMANS sedan pandemins början ((HÄR).

Tegnell ‘dribblar bort’ journalister med villospår och rökridåer.

Flyttar ständigt fokus för att dölja sitt misslyckande som statsepidemiolog.

Ovärdigt en statsepidemiolog som borde rapportera sakligt och objektivt.

Men Tegnell bryr sig bara om att ‘rädda sitt eget skinn’, INTE ‘andras’ som drabbats och kommer att drabbas av allvarlig sjuklighet och död.

Göran Svensson, forskare i internationell management – skriver som privatperson om aktuella samhällsfrågor  

nordavia


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklam låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 • 3
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “Tegnell ‘dribblar bort’ journalister med villospår och rökridåer istället för att journalister sätter Tegnell ‘på pottkanten’!

 1. Lars J

  Tegnell undviker att kommentera frågor om smittspridning i kollektivtrafiken. Det är ”festandet” som är anledningen till den nuvarande uppgången av insjuknade och döda. Det är väl oftast de äldre som dör och varken de eller den lågavlönade personalen har väl råd eller möjlighet till något festande.
  Hur ska trängseln hindras i tex tunnelbanan? Det behövs ju bara ett inställt tåg eller en ”olycka” i rusningstrafiken så är kaoset ett faktum. Enligt FHM är att ”jobba hemifrån” att ”hålla avståndet” och inte gå på ”afterwork” lösningen på smittspridningen. Övervägande delen av den arbetande befolkningen har ingen möjlighet att ”jobba hemifrån”, de är hänvisade till kollektivtrafiken och måste hålla tider i arbetet och t.ex. vid lämning och hämtning av barn etc. Dessa arbetets hjältars situation berörs väldigt sällan i rapporteringen om coronaviruset. Visa hur det ser ut i rusningstrafiken i tunnelbanan och kom sen inte och säg att munskydd inte har någon funktion. WHO rekommenderar ju munskydd i kollektivtrafik. Men Sveriges sk, expertepidemiker håller inte med. Undrar om inte det är ett medvetet agerande för att det vanliga folket fortast möjligt ska uppnå flockimmunitet så att övriga (de som kan arbeta hemifrån) automatiskt blir skyddade. Jag tycker detta är att spotta ”verklighetens folk” i ansiktet.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.