37-årig familjefar misstänkt för ca: 200 falsklarm i Malmö

| 7 november, 2020

Sedan i början av oktober har cirka 200 falska larmsamtal till SOS Alarm i Malmö från en och samma person. Polisen har sökt efter denna person som dagligen ringt in falska larm och nu sitter en tidigare ostraffad 37-årig familjefar anhållen för att ha ringt dessa samtal. Enligt uppgift så greps mannen av polis efter sitt senaste falsklarm i onsdags. Sedan i oktober har SOS fått in samtal där mannen sagt att det har varit en skottlossning, att personer har haft bombbälten på sig eller att personer ska hoppa från höga byggnader.
Malmöpolisens presstalesperson Jimmy Modin säger: “Det är en stor variation i innehållet av de här samtalen.”

Mannens falsklarm har gjort att Malmöpolisen, räddningstjänsten och ibland också Nationella bombskyddet helt i onödan gjort utryckningar. Enligt uppgift har det varit en stor geografisk spridning på var samtalen påstått att det ska ha skett saker i Malmö. Men de huvudsakliga platserna har varit Rosengård och Möllevången. När mannen greps på onsdagseftermiddagen hade han varit anhållen i sin frånvaro sedan tisdagen. Och när han greps på onsdagseftermiddagen anhölls först som misstänkt för grovt olaga hot mot polisen. Men han har senare också delgetts misstanke om blåljussabotage.

Det grova olaga hotet mot polisen ska mannen ha framförts den 19 oktober i år. Under fredagen har det hållits ett kort förhör med honom tillsammans med hans försvarare, mannen ska då enligt kammaråklagare Hans Harding nekat till misstankarna mot honom. Men trots hans nekande så tror Hans Harding att mannen troligen begärs häktad under lördagen.
Den 37-årige mannen är enligt uppgifter i Kvällsposten själv bosatt i Rosengård. Ett område som sedan innan varit ett otryggt område och som den 37-årige mannen med säkerhet inte gjort tryggare genom sina många falsklarm.

https://www.expressen.se/kvallsposten/krim/familjefar-misstanks-ha-ringt-200-falska-larmsamtal/?fbclid=IwAR10oYrtG_7yyf755b6ICb9F0TZfYmnJM6jOH6IflHpme89O3M6f7_E5loQ
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/man-anhallen-misstankt-for-falsklarm-till-polisen?fbclid=IwAR1GDfXO52r4qu-HcpgqCjd4bgZM1Q3mdG18Q-XhP6IcgmtAdBEveSoHz70

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.