Två unga män åtalade för rån och brutal våldtäkt av en man i hans hem

| 7 november, 2020

Två män står nu åtalade för att i slutet av augusti rånat och våldtagit en man under tortyrliknande former i sitt eget hem. Enligt uppgift ska offret bundits, fått en strumpa inpressad i munnen och ett örngott över huvudet innan han misshandlades med ett skohorn och våldtogs av två unga män. Våldshandlingen ägde rum på en adress i Majorna i Göteborg. Enligt åtalet som väcktes i fredags i Göteborgs tingsrätt så har de två misstänkta gärningsmännen mer eller mindre torterat offret i samband med att de rånat honom.

I stämningsansökan går det att läsa: “Gärningsmännen har ”i målsägandens bostad bundit honom, pressat in en strumpa i hans mun som tejpats fast, placerat ett örngott över hans huvud samt misshandlat honom över stora delar av kroppen med ett skohorn””
Åklagaren skriver: “Gärningsmännen misstänks också ha genomfört en handling på offret som är jämförlig med samlag. ”Brottet bör bedömas som grovt eftersom (…) tillvägagångssättet har visat särskild hänsynslöshet eller råhet.””

Mannen som blev utsatt rånades i samband med den tortyrliknande behandlingen på flera värdesaker, bland annat kläder, smycken, mobiltelefon och en spelkonsol. Mannen ska också blivit avtvingad sitt bankomatkort och koden till detta. Varefter 12 000 kronor plockades ut från hans bankkonto. De båda unga männen har nu åtalats för rån och grov våldtäkt, men också för narkotikabrott begångna vid andra tillfällen. Enligt uppgift erkänt rånet, men de nekar till den grova våldtäkten.

GT har talat försvarsadvokat Björn Hurtig som försvarar en av männen.
Han sa: “Jag har inga kommentarer, utan sparar detta till rättegången.”
De övriga i målet har tidningen inte lyckats få tag på.
Så visst känns det väl tryggt och säkert i konungariket Sverige, eller gör de det?

https://www.expressen.se/gt/krim/man-blev-bunden-ranad-och-valdtagen-i-sitt-hem/?fbclid=IwAR1NwfPcpMIlizzoKWZIUNVLovOW5TZoacL6u3De7pFVTykYz_OuNhY07OA

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.