Johan Westerholm: Unga franska muslimer radikaliseras snabbare än tidigare känt

| 8 november, 2020

Läraren Samuel Paty erhåller Hederslegionen postumt av president Emmanuel Macron. Turkiets president Recep Tayyip Erdogan. Montage.

En nyligen publicerad opinionsundersökning visar att Frankrikes muslimska befolkning i allt högre grad distanserar sig från majoritetssamhället. Undersökningen pekar på att 57 procent av unga franska muslimer  anser att fransk lag är underordnad sharialagtiftning.

Islam har varit i rampljuset i Frankrike efter en serie terroristattacker i Paris, Nice och Lyon i slutet av oktober. Macrons svar på terrorattentaten har inneburit att ett antal islamistiska grupper förbjudits, inklusive den ultranationalistiska turkiska organisationen ”Grå vargarna”. Turkiets president Recep Tayyip Erdogan jämförde behandlingen av muslimer i Frankrike med judarna före andra världskriget och bör anses vara den statschef som tydligast driver en opinon för islamister och mot de repressiva åtgärder som Frankrike nu inför.

Johan Westerholm

Läs på Ledarsidorna


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklam låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  • 3
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.