Socialdemokraterna: Vi ska bygga världens bästa äldreomsorg (nu igen?)

| 8 november, 2020

FOTO: KRISTIAN POHL, ULLA-CARIN EKBLOM
Covid-19 har påmint oss om att det samhälle som pandemin drabbar inte är perfekt. Vi ska därför inte tillbaka till hur det var innan. Vi ska bygga något bättre. Det gäller inte minst om äldreomsorgen, skriver Stefan Löfven, Lena Hallengren, Lena Rådström Båstad och Anders Henriksson.

“Du ska känna dig trygg med att den dag du eller en anhörig behöver stöd från äldreomsorgen ska den finnas där och möta dig i din vardag. Det ska vara en äldreomsorg med hög kontinuitet, hög kompetens och tid att ge den omsorg du behöver. Alla förtjänar en trygg ålderdom.”

“Socialdemokraterna: Covid-19 visar på bristerna

I dag inleds Socialdemokraternas välfärdsdagar. Ett vanligt år hade det varit ett tillfälle för oss som parti att samla medlemmar och valda företrädare för att prata politik och politikutveckling. I år genomför vi dessa viktiga dagar digitalt men räknar med mycket energi och givande diskussioner kring några av våra allra mest angelägna frågor.

Den pågående pandemin har skakat om hela vårt samhälle. Den har också understrukit styrkorna med vår välfärdsmodell.

I Sverige har alla medborgare tillgång till sjukvård, till äldreomsorg, till förskola. I Sverige har alla medborgare tillgång till samma sjuk- och arbetslöshetsförsäkring. I krisen har vi kunnat använda dessa välfärdssystem, justerat dem och ökat tryggheten för vanligt folk. Betydelsen av den svenska välfärden har blivit väldigt tydlig för väldigt många.

Samtidigt belyser utbrottet av covid-19 brister. Viruset har påmint oss om att det samhälle som pandemin drabbar inte är ett perfekt samhälle.

Vi ska därför inte tillbaka till hur det var innan. Vi ska bygga något bättre. Det gäller inte minst om äldreomsorgen. Takten i vårt pågående arbete med att stärka svensk äldreomsorg måste öka.

Det är dags att vi gör med äldreomsorgen det vi som parti för flera år sedan gjorde med den svenska förskolan. Vi måste säkra att hela landet har en jämlik omsorg av hög kvalitet.”

osv i Aftonbladet…


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklam låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 • 3
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “Socialdemokraterna: Vi ska bygga världens bästa äldreomsorg (nu igen?)

 1. Gas

  Vad tycker MP om detta? DE tycker ju att alla pengar skall gå till migrationen

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.