Brottsoffer och vittne utsattes för mordförsök natten innan de skulle vittna i rättegång

| 9 november, 2020
Visst känns det väl tryggt och säkert i Sverige numera?
Speciellt när man läser att det strax efter midnatt det 23 oktober ekade flera höga smällar mellan husen i en ort i Norrtälje kommun. Mellan husen där vittnen och och ett brottsoffer bor och bara timmar innan de skulle vittna i en rättegång gällande utpressning och rån. Enligt polisen ska det ha varit en okänd gärningsman som sköt och de hittade flera tomhylsor samt skotthål i en villa när de genomförde en teknisk undersökning av platsen den 24 oktober.
Sedan tidigare så ska polisen ha utrett ett ärende av övergrepp i rättssak, förutom ett mordförsök. De två männen som den 23 oktober blev beskjutna är kopplade till ett pågående rättsfall gällande utpressning och rån som det väcktes åtal i början av oktober. i det fallet var den ena av de påskjutna männen brottsoffret i målet, medan den andra skulle vittna till de åtalades nackdel. Polisen misstänker nu att de två männen var måltavlan för skjutningen. Att de på grund av skjutningen skulle skrämmas till tystnad.
Polisen är förtegen om händelsen och vill inte uttala sig något mer i ärendet. Tingsrätten där männen skulle höras dagen efter skjutningen flyttade dock fram förhören med dem till veckan därpå. Men anledningen framgår inte av tingsrättens handlingar. Någon brottsrubricering i skjutningen den 23 oktober framgår inte. Dock borde även denna vara övergrepp i rättssak samt mordförsök.
Nu kan man fråga sig om detta är i Sverige det händer eller om det är i 30-talets Chicago där Al Capone styrde rättsväsendet och delar av polisen?
Jag frågar mig också om Sverige har blivit ett rättslöst land där smågangsters kan komma undan rättvisan genom att skrämma och försöka mörda vittnen och offer?
Är det så som de vänsterliberala i riksdagen vill att Sverige ska utvecklas till, när de skriker sig hesa med okvädningsord mot dem som föreslår hårdare straff?
Är det då så konstigt att högerkonservativa politiker och vanliga medborgare vill ha hårdare tag i frågan om lag och ordning och att stämma i bäcken istället för i ån när de ska fängsla dessa smågangsters som styr på många ställen i vårt land?
https://www.aftonbladet.se/nyheter/krim/a/EppwX2/uppgifter-vittne-och-brottsoffer-beskjutna-innan-rattegang?fbclid=IwAR2fvVpPykDXTNgcV7zRgF4MSu7vaEpz5nbH3Ws2eOFKp72kMpR3JptjW4A
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “Brottsoffer och vittne utsattes för mordförsök natten innan de skulle vittna i rättegång

 1. Göran

  Smågangsters har alltid funnits i Sverige. Vi kan bara påminna oss Sala ligan på 1930-talet.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.