Mordbrandsförsök när brandbomb kastades mot Sigtuna kommunhus

| 9 november, 2020

Under natten till måndagen, närmare bestämt vid halv ett så attackerades Sigtuna kommunhus med en brandbomb. Räddningstjänsten och polis tillkallades och när de anlände så brann det utanför. Räddningstjänsten kunde dock släcka branden snabbt och branden ska inte skadat kommunhuset något allvarligare.
På frågan om kommunhuset kommer att hålla öppet säger vakthavande befäl på Stockholmspolisen Tomas Ibstedt säger: ”Jag vet inte om det håller öppet, men personalen kan nig ta en annan väg in än genom entrén.”

Polisen är kvar på platsen och under måndagsmorgonen kommer en teknisk undersökning att genomföras. Polisen har i nuläget ingen gripen eller misstänkt i ärendet. Polisen tror sig dock veta motivet men det vill de inte dela med sig av.
Sigtuna kommun har den sista tiden drabbats av många bränder, senast under natten till fredagen då det brann i bilar på ett flertal ställen.
Så om denna branden är en i den raden återgå att se?

https://svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/brandbomb-kastad-mot-sigtuna-kommunhus
https://svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/flera-bilbrander-i-sigtuna-kommun-i-natt

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “Mordbrandsförsök när brandbomb kastades mot Sigtuna kommunhus

 1. Göran

  Polisen tror sig veta……alltid något. Kan det vara så att någon socialsekreterare dristat sig till att ha synpunkter på någon liten muslimsk gosse (de är gossar upp i ca 40 års åldern) och hans föräldrar alternativt han själv haft synpunkter på det?
  Och reagerat som man traditionellt reagerar i deras kretsar. Med brandbomber.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.