PATRIK ENGELLAU: Kränktheten och makten

| 9 november, 2020

“Kränkthet används ej sällan för att mobilisera en våldsapparat. Nazisterna utgör ett exempel. Muslimernas reaktioner på Mohammed-teckningar är en näraliggande variant. Någras – eller mångas – kränkthet då de får se vad de anser vara olämpliga bilder fungerar som en kallelse till vapnen för den muslimska våldsapparaten som är mer diffus än Hitlers trupper men likafullt besitter ett avsevärt våldskapital. Liksom Hitler kände sig mer kränkt i takt med att hans krigsmakt växte i eldkraft förefaller det som om muslimerna blivit känsligare för emotionella störningar allt eftersom deras våldskapital ökar.”

Patrik Engellau

Läs i Det Goda Samhället


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklam låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.