Sameh Egyptson: Centerpartiet bör se upp med islamistisk infiltration

| 9 november, 2020

“Efter flertalet uppmärksammade skandaler bör Centerpartiet föra ett ordentligt internt samtal om tolkningen av religionsfrihetslagen och om stödet till islamistiska organisationer, skriver Sameh Egyptson.

Efter halshuggningen av den franske läraren Samuel Paty skriver Annie Lööf på Twitter “Tillsammans står vi enade mot extremism och radikal islamism”. Men verkligheten och historien säger något annat. Tre dagar tidigare, den 17/10, skrev en förtroendevald i Centern, Mahmoud Addas, på sin Facebooksida och efterlyste lagstiftning som bestraffar hädelse. I en arabisk version skrev Addas att hädelsen “förtjänar straff”.

När inlägget uppmärksammades förklarade partiet i Krokom att Addas hade insett att hans text blivit missförstådd. För detta missförstånd bad han om ursäkt. Efter hård kritik i sociala medier meddelade partiet i Krokom och Jämtland att de uppmanat Addas att lämna alla sina uppdrag och att han avslutade sitt medlemskap.”

Sameh Egyptson

Läs i Dagen


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklam låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.